Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

PREDPOVEĎ počasia na Veľkú noc ako vystrihnutá z časopisu! Teploty budú pripomínať leto

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Veľká noc je za rohom a tento rok si ju naozaj užijeme - minimálne čo sa počasia týka. Po chladných dňoch a pondelkovom snehu nebude ani chýru a teploty porastú až nad 20 stupňov Celzia. Najteplejšie bude na Veľkonočný pondelok, počas ktorej majú teploty atakovať hranicu letného dňa.

Zelený štvrtok

Na Zelený štvrtok sa denné teploty budú pohybovať od 9 °C v Poprade do 19 °C v Bratislave. V západnej polovici Slovenska bude polooblačno, na východe treba počítať s oblačným počasím, pričom v tejto časti krajiny treba rátať aj s dažďom. Nočné teploty vystúpia od 5 do 8 stupňov Celzia.

PREDPOVEĎ počasia na Veľkú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

Veľký piatok

Ako informuje imeteo, numerické modely naznačujú, že nad Britskými ostrovmi sa usadí veľmi hlboká tlaková níž a medzičasom sa nad východným Stredomorím usadí tlaková výš. Medzi týmito dvoma tlakovými útvarmi by mal do našej oblasti prúdiť veľmi teplý vzduch, ktorý na naše územie prinesie veľmi príjemné počasie. 

Výrazná zmena nastane už na Veľký piatok, pričom maximálne teploty sa dostanú až nad 20 °C. Najnižšia denná teplota bude opäť v Poprade to 13 °C. Nočné teploty však klesnú viac ako vo štvrtok a to na 2 až 4 stupne Celzia. Na väčšine územia už má byť polooblačno a bez dažďa.

PREDPOVEĎ počasia na Veľkú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

Ďalšie sviatočné dni

Biela Sobota, Veľkonočná nedeľa a aj Veľkonočný pondelok by mali na Slovensko priniesť veľmi príjemné a mimoriadne teplé počasie, ktoré bude pripomínať leto. Ako informuje imeteo, cez víkend sa pri slnečnej oblohe dostanú teploty na Slovensku na neuveriteľne vysoké hodnoty od +17 do +24 °C.

Veľká noc tak prinesie teploty, ktoré budú až o 10 stupňov Celzia vyššie ako je bežné. Všetko to vygraduje na Veľkonočný pondelok, kedy by pred blížiacim sa studeným frontom mal príliv teplého vzduchu vyvrcholiť a denné teploty majú atakovať hranicu letného dňa, ktorá je +25 °C. Dievčatá tak pred vodou od polievačov rozhodne neujdú.

Po Veľkej noci sa má počasie pokaziť a to hneď v utorok, kedy by cez naše územie mal začať postupovať studený front. Priniesť by mal zrážky, ale môžu sa vyskytovať aj búrky.

archívne video

Na Slovensko sa vracia sneženie, na Donovaloch má snežiť do večera (Zdroj: Facebook/Banskobystrická regionálna správa ciest, a.s.)

Viac o téme: PočasiePredpoveďVeľká noc
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu