Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby doposiaľ vyslalo ambulancie na šesť zásahov v súvislosti s voľbami

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Diana Semanová)

BRATISLAVA - Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR vyslalo v sobotu do 16.00 h ambulancie rýchlej lekárskej pomoci (RLP) a rýchlej zdravotnej pomoci (RZP) na šesť zásahov v súvislosti s konaním prezidentských volieb. Informovala o tom hovorkyňa OS ZZS SR Petra Klimešová.

"Na tiesňovú linku sme prijali volanie o zdravotných problémoch ženy vo volebnej miestnosti v obci Tašuľa v Košickom kraji. Zásah aktuálne prebieha," uviedla Klimešová. Tiež vyslali posádku do volebnej miestnosti v obci Bernolákovo pre závrate k 66-ročnej žene, ktorú následne previezli do nemocnice na bratislavské Kramáre. Ambulancia bola vyslaná aj do základnej školy v Galante k 77-ročnej žene, ktorá utrpela úraz hornej končatiny a pleca po páde. "Záchranári ju po prvotnom ošetrení transportovali do nemocnice v Galante," dodala hovorkyňa.

VIDEO 

V obci Hradisko na Spiši je len 78 oprávnených voličov (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

Záchranári zasahovali aj vo volebnej miestnosti v Martine

Ďalej vyslali posádku do domu kultúry v Senici k 42-ročnému mužovi s epileptickým záchvatom. Pacienta záchranári transportovali do nemocnice v Skalici. "Ambulancia smerovala aj do volebnej miestnosti v Košiciach-Juh k 79-ročnej pacientke s kolapsom, ktorá utrpela povrchové poranenie hlavy. Transport do nemocničného zariadenia odmietla," uviedlo OS ZZS. Záchranári zasahovali aj vo volebnej miestnosti v Martine u 77-ročnej pacientky s kolapsom, ktorá bola po ošetrení prevezená do nemocnice.

Viac o téme: AmbulancieOperačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SRPrezidentské voľby 2024
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu