Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Zuzana Čaputová sa vyjadrila prezidentským voľbám: Mysľou je však stále s rodinami obetí krvavého útoku v Krasnogorsku

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala zástupcov Slovenského Červeného kríža Zobraziť galériu (2)
Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala zástupcov Slovenského Červeného kríža (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA/ MOSKVA – Dosluhujúca prezidentka Zuzana Čaputová vyzýva Slovákov k zodpovednosti pri svojej voľbe. Mysľou je však teraz s rodinami a priateľmi obetí „neakceptovateľného“ útoku na civilné obyvateľstvo v Krasnogorsku.

archívne video

Teroristický útok v Moskve

Zuzana Čaputová ešte vo štvrtok vyzvala občanov, aby využili svoje volebné právo. „V sobotu nás čakajú voľby prezidenta Slovenskej republiky a pri tejto príležitosti vás chcem požiadať, aby ste využili volebné právo, ktoré vám dáva do rúk naša ústava. Jej druhý článok začína konštatovaním, že štátna moc pochádza od občanov. A práve voľby sú tým okamihom, kedy svoju moc môžete reálne uplatniť,“ odkázala cez sociálnu sieť.

„Žiaden kandidát na prezidenta nezvýši dôchodky, nezlacní potraviny, nepostaví nemocnicu, ani nezaručí svetový mier, pretože na to právomoci jednoducho nemá. Hoci práve to môžu byť oblasti, ktoré považujete pre svoj život za najdôležitejšie. Môže ale garantovať ústavnosť, dôstojnú reprezentáciu krajiny, záujem o najdôležitejšie témy spoločnosti a vyvíjať legitímny tlak na zmenu. A to vôbec nie je málo,“ dodala prezidentka.

Útok v Moskve je neakceptovateľný! Hlava štátu myslí na rodiny obetí

Zuzana Čaputová dnes rázne odsúdila krvavý útok na civilistov, ku ktorému došlo vo včerajších večerných hodinách v koncertnej sále meste Krasnogorsk. „Včerajší útok na civilné obyvateľstvo v Moskve je absolútne neakceptovateľným a odsúdeniahodným teroristickým činom. Myslím na rodiny desiatok nevinných obetí a ich blízkych,“ napísala na Facebooku.

Streľba v koncertnej sále v Moskve
Zobraziť galériu (2)
Streľba v koncertnej sále v Moskve  (Zdroj: SITA/AP Photo/Dmitry Serebryakov))

Do koncertnej sály Crocus City Hall v meste Krasnogorsk na predmestí Moskvy vpadli v piatok večer viacerí muži ozbrojení automatickými zbraňami a granátmi. Počet obetí stúpol na vyše 90 ľudí a ďalší sú zranení. Z budovy boli hlásené výbuchy a zachvátil ju rozsiahly požiar. K zodpovednosti za útok sa prihlásila militantná organizácia Islamský štát.

Viac o téme: RuskoPrezidentské voľbyZuzana ČaputováKrasnogorskVoľby 2024
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu