Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ostrá výmena názorov medzi Ficom a Šimečkom: Padli slová ako potkan a neborák!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA/BRUSEL – V slovnej prestrelke si nič nedarovali. Predseda najsilnejšej koaličnej strany a premiér v jednej osobe Robert Fico (Smer-SSD) sa na sociálnej sieti pustil do šéfa najsilnejšej opozičnej strany, lídra Progresívneho Slovenska Michala Šimečku. Ten vraj v Bruseli usiluje o to, aby nám boli stopnuté eurofondy. Šimečka však takéto obvinenia nenechal bez odozvy a Ficovi sa odplatil rovnakou kartou.

Robert Fico počas štvrtkového rokovania Európskej rady v Bruseli uverejnil status, v ktorom píše, že „zo všetkých strán“ dostáva informácie o tom, ako predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka deň predtým „bojoval“ v Bruseli proti Slovensku. "Každého, s kým sa stretol, presviedčal, aby Slovensku boli zastavené európske peniaze,“ tvrdí Fico.

archívne video

Robert Fico k zrušeniu Úradu špeciálnej prokuratúry (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

„PS, strana, ktorú voláme familiárne Proti Slovensku, prehrala súboj o Lipšica, teraz jej hrozí ďalšia prehra v prezidentských voľbách. Tak jej predstavitelia neváhajú a žiadajú orgány EÚ, aby potrestala Slovensko a jeho vládu za suverénne postoje. Žiadajú, aby mestá a obce nemali prístup k EÚ fondom, aby Slovensko trpelo, lebo PS nevie robiť politiku a nevie ako demokraticky odstaviť SMER – slovenskú sociálnu demokraciu od moci,“ uviedol. „Toto by ani potkan neurobil, ale asi si musíme zvyknúť,“ dodal.

Netrvalo dlho a na ostré vyjadrenia nášho premiéra zareagoval Šimečka. Predsedu vlády pritom vôbec nešetril. „Neborák Robert Fico. Človek by si povedal, že štvornásobný premiér, ktorý má všetku moc v štáte, si uchová nejakú dôstojnosť a kontakt s realitou. Ten však už Robert Fico dávno stratil. A tak len fňuká. Dnes opäť vypisuje o tom, ako spriadam tajné plány s mocnými pánmi v Bruseli, proti nemu. Je to smiešne,“ tvrdí.

Michal Šimečka
Zobraziť galériu (3)
Michal Šimečka  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

„Tak takto, pán premiér. Kým vaše kroky - napríklad zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry - priamo ohrozujú peniaze z plánu obnovy a eurofondov, ja naopak robím všetko, aby sme predišli najhoršiemu. Tu doma, kde vás už mesiace upozorňujeme na chyby, pre ktoré nám hrozí ich odňatie, aj včera v Bruseli, kde som všetkým vysvetľoval, že Slovensko je viac ako Fico. Že ste len epizóda, smutná a zlá, ale Slovensko bude pokračovať aj po vás a partnerstvo našich európskych spojencov budeme potrebovať, aj keď tu vy už nebudete,“ odkázal mu.

„Namiesto fňukania radšej pracujte - rokujte s Európskou komisiu a dajte pokyny svojim ministrom, aby sa vysporiadali s výhradami európskych inštitúcií,“ dodal.

Viac o téme: Robert FicoMichal Šimečka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu