Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Obrovský čin Takáča! Rozhodol sa darovať krv, chce ísť príkladom ostatným

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka sa rozhodol vykonať dobrý skutok. V stredu 20.3. 2024 v doobednejších hodinách sa rozhodol darovať krv, aby pomohol zdravotníkom niekomu zachrániť život. Chce ísť ďalším ľuďom príkladom.

Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Richard Takáč sa rozhodol pomôcť už 14-krát. Túto stredu si preto sadol do kresla, aby mu zdravotníci odobrali krv, ktorá môže niekomu zachrániť život. Podľa neho by mal niečo také urobiť každý, kto môže.

Minister Richard Takáč daroval krv (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

"Každý, kto môže a ktorému nerobí nejako zle darovanie krvi, tak podľa mňa by mal niečo takéto spraviť. Je to podľa mňa čin, ktorý si zaslúži pozornosť hlavne poďakovanie, každému kto daruje krv, lebo zachráni tým určite ľudský život a hlavne tí, čo majú tú vzácnejšiu krv," poznamenal Takáč počas toho, ako mu odoberali krv. Zároveň dodal, že týmto skutkom chce inšpirovať aj ďalších, aby sa nebáli a pomohli aj svojou krvou.

Obrovský čin Takáča! Rozhodol
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Richard Takáč tento rok vďaka Veľkonočnej kvapky krvi, ktorú zorganizovali na Ministerstve pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR  daroval krv už 14-krát. Viackrát mu už dokonca prišla SMS správa, že práve jeho krv zachránila niekomu životu. Podľa hovorkyne nejde o ojedinelú akciu a chcú na ministerstve urobiť tradíciu. Ďalšie darovanie krvi sa má organizovať počas Vianoc.

Obrovský čin Takáča! Rozhodol
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Viac o téme: DarovanieKrvRichard TakáčMinister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu