Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Muž z východu má poriadny malér: Kvôli práci si vylepšil vysvedčenie, teraz mu hrozí basa!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images, TASR/ Radovan Stoklasa)

STAKČÍN – Muž z východoslovenskej obce Stakčín neďaleko Sniny sa rozhodol poriadne zariskovať. Keď sa uchádzal o prácu, pred novým zamestnávateľom chcel vyzerať k svetu. Rozhodol sa tak, že svoje maturitné vysvedčenie trocha vylepší. Nevedel pritom, že sa dopustil trestného činu.

archívne video

Minister školstva Daniel Bútora odovzdal vysvedčenia žiakom na špeciálnej škole v Bratislave (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

O prípade muža, ktorý svojou kreativitou zaujal aj políciu informoval portál Prešovak. Pomocou počítačovej techniky tak údaje na origináli svojho maturitného vysvedčenia trocha pozmenil, pričom upravený materiál potom prezentoval ako originál. Myslel si, že lepší prospech z maturity mu zaistí pracovné miesto.

Rovnaký názor však nezdieľa polícia. Muž sa svojim konaním dopustil trestného činu falšovania a pozmeňovania verejnej listiny. Kvôli ľahkovážnemu rozhodnutiu sa tak dostal do poriadneho maléru.

Nové farby polície a nové policajné autá
Zobraziť galériu (2)
Nové farby polície a nové policajné autá  (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

„Nakoľko spôsob, akým to urobil, je v rozpore so zákonom, bol obvinený z trestného činu falšovanie a pozmeňovanie verejnej listiny, úradnej pečate, úradnej uzávery, úradného znaku a úradnej značky. Obvinený muž je stíhaný na slobode. Zákon pri tomto trestnom čine stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody až na tri roky,“ vysvetlila hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Prešove Jana Ligdayová.

Viac o téme: Polícia Trestný činStakčínMaturitné vysvedčenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu