Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Na priebeh prezidentských volieb dohliadne zvýšený počet policajných hliadok

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Na priebeh sobotných (23. 3.) prezidentských volieb bude dohliadať zvýšený počet policajtov. Zamerajú sa najmä na ochranu verejného poriadku, života, zdravia, bezpečnosti osôb a majetku. Viac policajných hliadok bude v teréne nielen pred voľbami a počas nich, ale aj po ich ukončení. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

"Ubezpečujeme verejnosť, že nasadíme dostatočný počet síl a prostriedkov Policajného zboru. Priebežne vyhodnocujeme bezpečnostnú situáciu a prijímame opatrenia na zabezpečenie nerušenej prípravy a priebehu volieb," uviedla hovorkyňa.

archívne video

Štátna komisia pre voľby a kontrolu financovania politických strán overila 24 kandidátok (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Motorizované aj pešie policajné hliadky budú v mestách a obciach dohliadať na verejný poriadok. V teréne budú aj príslušníci kriminálnej polície. "To znamená, že v čase volieb stretnete policajtov nielen v uniformách, ale aj policajtov v civile," vysvetlila Bárdyová.

V prípade potreby sú pripravení pyrotechnici a špeciálne policajné útvary. Na zabezpečovaní prípravy a priebehu volieb policajti spolupracujú s okresnými úradmi, obcami aj s predsedami príslušných volebných komisií.

Policajti budú v najbližších dňoch venovať pozornosť aj volebným miestnostiam, aby nedošlo k ich poškodzovaniu. Ako priblížila hovorkyňa, v objektoch, kde sa budú konať voľby, vykonajú špeciálne vyškolení policajti so psami pyrotechnické prehliadky.

V prípade narušenia prípravy či priebehu volieb vyzýva polícia k oznámeniu skutku

"Pod drobnohľadom polície budú sídla okrskových, okresných volebných komisií, sídlo Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán a aj ďalšie miesta, kde by mohlo dôjsť k porušeniu zákona," doplnila Bárdyová.

Polícia pripomína, že akékoľvek informácie k prípadom možného narušenia prípravy a priebehu volieb prezidenta Slovenskej republiky, verejného poriadku, podozrenia zo spáchania priestupku alebo trestného činu je potrebné bezodkladne oznámiť na najbližší útvar Policajného zboru, alebo na bezplatné číslo polície 158.

Viac o téme: Prezidentské voľbyPoriadokHliadkyPolícia Dohľad
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu