Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

AKTUÁLNE Vodiči, spozornite, búrajú most! Uzavretá je diaľnica D1 od križovatky Bernolákovo po Bratislavu

Polícia upozorňuje vodičov na uzavretie mosta nad diaľnicou D1 pred Bratislavou Zobraziť galériu (3)
Polícia upozorňuje vodičov na uzavretie mosta nad diaľnicou D1 pred Bratislavou (Zdroj: Topky)

BRATISLAVA - Vodiči by mali v nedeľu do 12.00 h rátať s uzáverou diaľnice D1 v úseku križovatky Bernolákovo (Triblavina) - križovatka Bratislava - Zlaté piesky. Dôvodom je demolácia, odstránenie mosta v úseku Čierna Voda, cesta I/61 nad diaľnicou. Uzávera sa začala už v sobotu (16.3.) Upozorňuje na to Národná diaľničná spoločnosť (NDS) a bratislavská krajská polícia.

Búranie mosta nad D1 a obmedzenia v doprave (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

"Pre demolačné práce bude úsek diaľnice D1 v dĺžke približne 4,5 kilometra (km) uzatvorený. Keďže pred samotným uzatvorením diaľnice je nutné vykonať prípravné práce s dopravným značením, pre bezproblémovú dopravu odporúča NDS motoristom vyhnúť sa úseku už od 20.30 h a využiť starú Seneckú cestu I/61, ktorá je určená ako obchádzková trasa počas uzatvorenia diaľnice od križovatky Zlaté piesky po križovatku Triblavina," uviedla NDS.

Priblížila, že na obchádzkovú trasu motoristov navedie odbočenie v križovatke Triblavina v smere zo Žiliny do Bratislavy, v smere von z mesta v križovatke Ivanka pri Dunaji. "Demolačné práce na moste a uzatvorenie diaľnice D1 sú naplánované na víkendovú noc, aby sa minimalizoval dosah na dopravu," tvrdí NDS.

Polícia upozorňuje vodičov na uzavretie mosta nad diaľnicou D1 pred Bratislavou
Zobraziť galériu (3)
Polícia upozorňuje vodičov na uzavretie mosta nad diaľnicou D1 pred Bratislavou  (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Po odstránení mosta sa začne pracovať na rozšírení jazdných pruhov a ich napojení na D1

Práce by mali podľa NDS trvať niekoľko mesiacov a naplánované sú tak, aby sa znížil dosah na premávku. Práce sa uskutočnia v smere z Bratislavy do Žiliny medzi 13,6 a 16,25 km a v opačnom smere medzi 17,2 a 13,9 km. Počet jazdných pruhov v tomto úseku D1 ostane aj počas prác zachovaný, no budú zúžené a tiež bude znížená povolená rýchlosť. NDS upozornila motoristov, že treba rátať so zdržaniami, najmä v dopravných špičkách. Vodičom odporúča využívať alternatívne trasy.

Viac o téme: DiaľnicaUzáveraNárodná diaľničná spoločnosťTriblavina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu