Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Na súde v Bratislave pokračuje proces s Holanďanom, ktorý mal pred desiatimi rokmi zabiť svoju priateľku Simonu

Gerrit Jan Kramer Zobraziť galériu (3)
Gerrit Jan Kramer (Zdroj: TASR/Ondrej Hercegh)

BRATISLAVA - Na Mestskom súde Bratislava I pokračuje súdny proces s obžalovaným Holanďanom Gerritom Janom Kramerom v kauze vraždy jeho priateľky Simony z roku 2014. Predvolaní sú traja svedkovia.

Ako prvý vypovedal prevádzkovateľ baru na Obchodnej ulici v Bratislave, kde mal byť obžalovaný so svojou priateľkou večer pred jej smrťou. Dvojica bola podľa svedka opitá, Gerrit Jan Kramer aj agresívny. Jednému z hostí mal pohrýzť ucho.

archívne video

V jednom z bratislavských bytov našli telo ženy bez známok života (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Gerrita Jana Kramera vydali na jar 2023 holandské orgány na Slovensko na základe európskeho zatýkacieho rozkazu. Krajský súd v Bratislave ho napokon prepustil z väzby na slobodu z dôvodu, že obžalovaný nemaril trestné konanie.

Obžaloba sa týka incidentu, ktorý sa odohral na bratislavskej Obchodnej ulici v novembri 2014. Okresný súd Bratislava I koncom septembra 2016 uznal Holanďana za vinného z vraždy. Odvolací Krajský súd v Bratislave vrátil prípad naspäť prvostupňovému súdu v marci 2017.

Gerrit Jan Kramer
Zobraziť galériu (3)
Gerrit Jan Kramer  (Zdroj: TASR/Ondrej Hercegh)

Vyriešenie kauzy skomplikovala dlhodobá práceneschopnosť sudcu Rolanda Keményho, ktorý už bol v poradí druhým sudcom v prípade. Kauzu potom dostal na stôl zákonný sudca Michal Valent. Podľa polície mal obžalovaný Simonu z okresu Senica poraniť nezisteným predmetom na hlave a potom ju zapáliť. Zavraždená utrpela rozsiahle popáleniny na viacerých častiach tela. Podľa prokuratúry bola motívom vraždy žiarlivosť.

Viac o téme: VraždaPriateľkaSúd HolanďanSimonaGerrit Jan Kramer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu