Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Zákaz bicyklovania v lesoch platí ďalej

BRATISLAVA - Opozičná SDKÚ-DS dnes neuspela s návrhom zrušiť zákaz bicyklovania a jazdenia na koni v lesoch.

Parlament odmietol novelu zákona o lesoch od poslancov za SDKÚ-DS Ivana Mikloša a Pavla Freša. Podľa nich posledná novela tohto zákona, ktorá od septembra minulého roka zaviedla zákazy, je v rozpore s našou kultúrou a stáročnou tradíciou, súčasťou ktorej je slobodný vstup do lesa. Zákon považujú za nevykonateľný, pretože občania sa nemajú ako dozvedieť, či porušujú zákon, pretože lesné cesty nie sú v teréne nijako značené.

Účastníkmi územného konania pri technicky náročných alebo neobvyklých stavbách naďalej nebudú môcť byť fyzické osoby alebo združenia občanov dotknutých obcí. Národná rada totiž neposunula do druhého čítania novelu stavebného zákona, ktorú predložila trojica poslancov za SDKÚ-DS Jarmila Tkáčová, Pavol Frešo a Viliam Novotný. Záujmom predkladateľov bolo sprehľadnenie konania a zabezpečenie následnej možnosti nezávislého posúdenia súdmi v prípade možného porušenia práv v rámci stavebného konania.

Poslanec František Mikloško z rokovania stiahol svoj návrh novely zákona o povinných výtlačkoch periodických publikácií, neperiodických publikácií a rozmnoženín audiovizuálnych diel.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu