Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dráma v Košiciach: Polícia zasahovala v byte poslanca! Vyvádzal opitý, všetko videla iba 5-ročná dcéra

Nové farby polície a nové policajné autá Zobraziť galériu (3)
Nové farby polície a nové policajné autá (Zdroj: TASR/Pavol Zachar, Facebook/ Michal Djordjevič, poslanec mesta Košice a MČ Košice - Staré Mesto)

KOŠICE – Na jednom z košických sídlisk zasahovali v sobotu večer policajti špecializovaného útvaru. Po 19. hodine totiž prijali na tiesňovej linke oznámenie, že v jednom z tamojších bytov sa nachádza muž s dieťaťom v ohrození zdravia a života. Muži zákona preto okamžite vyrazili na miesto. Spomínaným mužom údajne bol jeden z košických mestských poslancov.

archívne video

Vedúca Inštitútu drogových závislostí Kamendy: Výzva Suchý február je testom pre každého jednotlivca (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Na prípad upozornil denník Korzár. „Na preverenie hodnovernosti tohto oznámenia boli na miesto ihneď vyslaní príslušníci Policajného zboru. Policajti špecializovaného útvaru po otvorení bytu príbuzným vošli dnu, dieťa odovzdali do bezpečia, a muža za pomoci donucovacích prostriedkov spacifikovali,“ uviedla policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. Muž bol po zásahu odovzdaný do rúk zdravotníckych pracovníkov.

Podľa informácií denníka patrí byt, v ktorom k zásahu došlo, mestskému a miestnemu poslancovi z košického Starého Mesta Michalovi Djordjevičovi (nezávislý). Ten je tiež členom predstavenstva Dopravného podniku mesta Košice.

Dráma v Košiciach: Polícia
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/ Michal Djordjevič, poslanec mesta Košice a MČ Košice - Staré Mesto)

Ešte pred príchodom polície mal byť v byte jeho otec. Skontrolovať prišiel vnučku, ktorú mal mať poslanec v ten deň u seba. Došlo k hádke, Djordjevič mladší mal piť alkohol. Otcovi sa mal dokonca vyhrážať s nožom v ruke. Všetko sa údajne odohralo pred očami iba päťročného dievčatka. Otec následne odišiel a zavolal bývalej partnerke svojho syna, ktorá je matkou dievčaťa. Tá zalarmovala políciu, na ktorú potom spoločne počkali. Žena sa ešte počas čakania na hliadku pokúšala s expartnerom spojiť cez SMS správy, no neúspešne. Matke nakoniec zavolala cez video hovor dcéra. Malé dievčatko ju vraj prosilo, aby ho prišla zachrániť. V pozadí bolo údajne počuť aj krik jej otca, ktorý sa vyhrážal, že skočí z okna. Potom jej vzal telefón a hovor zrušil. Z balkóna mal vyhadzovať dcérine hračky.

V tom čase už boli na mieste policajti. Na miesto dorazil aj policajný vyjednávač. Matke sa medzitým podarilo opäť spojiť s dcérou a zistiť, že sa aj s otcom nachádza v spálni. Muž tam vraj v opitosti zaspal. Policajtov do bytu vpustil Djordjevičov otec, ktorý mal kľúče. Dievčatko ihneď odovzdali matke, aby ho odviedla. Muž mal skončiť hospitalizovaný na oddelení psychiatrie v Univerzitnej nemocnici na Triede SNP.

Podľa poslanca je všetko inak 

Denník sa pokúšal spojiť aj s poslancom, no neúspešne, mobil mal vraj vypnutý. Už v minulosti mal však problémy práve kvôli alkoholu. V utorok popoludní však Djordjevič na sociálnej sieti Facebook zverejnil dva príspevky. V prvom tvrdí, že pravda je niekde inde. "Ľudská zloba nepozná hraníc - takéto typy zasielajú médiám ľudské hyeny a v tomto prípade aj človek, ktorého som považoval za kamaráta…Pravda je niekde úplne inde, čas všetko vyrieši. Zaujímavé je to, že v živote riešia druhých tí, ktorí nemajú pozametané pred vlastným prahom… Bravó ľudsky odpad…," napísal a pripojil aj fotku správy.

Druhý príspevok obsahuje aj video s dcérou, ktoré malo vzniknúť v sobotu popoludní. 

Viac o téme: Polícia Mestský poslanecKošiceMichal DjordjevičMiestny poslanec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu