Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Košický poslanec opäť v centre pozornosti: Vyhrážky smrťou počas volebnej noci! Vec rieši polícia

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Michal Djordjevič)

KOŠICE – Meno košického mestského poslanca Michala Djordjeviča je opäť na pretrase. Tentokrát však nie pre jeho vlastné alkoholové excesy. Naopak, počas volebnej noci mal on sám čeliť útoku priamo v uliciach metropoly východu.

archívne video 

TK Vyhlásenie výsledkov volieb na prezidenta SR (Zdroj: Topky/ Ramon Leško)

Košický poslanec Michal Djordjevič vzbudil pred pár týždňami pozornosť incidentom, ku ktorému došlo priamo u neho doma. Na tiesňovú linku bolo totiž nahlásené, že v jednom z tamojších bytov sa nachádza muž s dieťaťom v ohrození zdravia a života. Muži zákona preto okamžite vyrazili na miesto. „Policajti špecializovaného útvaru po otvorení bytu príbuzným vošli dnu, dieťa odovzdali do bezpečia, a muža za pomoci donucovacích prostriedkov spacifikovali,“ uviedla vtedy policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. Hlavným aktérom drámy bol práve mestský poslanec, ktorý bol v byte s malou dcérou. V ten deň sa mal dokonca svojmu vlastnému otcovi vyhrážať s nožom v ruke. Otec následne zalarmoval matku dieťaťa a spoločne počkali na políciu. Všetko sa údajne odohralo pred očami iba päťročného dievčatka. Mestský poslanec vtedy vo svojej reakcii uviedol, že pravda je niekde inde.

Nové farby polície a nové policajné autá
Zobraziť galériu (2)
Nové farby polície a nové policajné autá  (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

Začiatkom marca sa však jeho meno stalo terčom záujmu opäť a znova to bolo v spojitosti s alkoholom. Na zasadnutie Finančnej komisie v Košiciach prišiel pod vplyvom alkoholu, pričom počas rokovania spal s hlavou na stole. Nakoniec ho museli z miestnosti vyniesť von. Mestský poslanec následne priznal problém s alkoholom a začal ho riešiť.

Teraz sa však dostal do pozornosti opäť. Avšak už v inej súvislosti. Počas volebnej noci pri prvom kole volieb prezidenta ho mal o druhej nadránom slovne napadnúť na ulici neznámy muž. "Djordjevič, akú politiku ty tu propaguješ? Ty sku*vený Srb. Poď sem, nech ťa zapichnem," mal mu povedať páchateľ. Poslanec mal v tom čase na sebe odznak podporujúci Petra Pellegriniho. Informuje o tom slovenskodnes.sk. Poslanec tvrdí, že hneď zavolal na políciu. "Keď zbadal, že mám mobil v ruke, začal utekať. Ja som šiel celú dobu za ním. Napokon sa unavil, na rohu Mäsiarskej a Poštovej si sadol na zem, kam po malej chvíli prišla mnou privolaná hliadka," povedal. Policajti muža stotožnil a Djordjevič odišiel do blízkeho nočného klubu. "Nemal som vypité, už 20 dní abstinujem a v meste som bol autom," tvrdí.

Viac o téme: IncidentVyhrážkyVolebná nocPolícia KošiceMichal Djordjevič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu