Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Obrovská facka pre Huliaka: Facebookový profil s tisíckami fanúšikov stratil navždy! Jasný odkaz hejterom

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Meta-Facebook, Topky/ Ramon Leško)

BRATISLAVA – Facebookový profil Rudolfa Huliaka, ktorý bol v predvolebnej kampani jeho hlavným nástrojom, je definitívne preč. Na sociálnej sieti tak profil so 60 000 sledovateľmi budete hľadať márne. Svoju pozornosť tak upriamil na ruský Telegram, neváha však spustiť nový profil, straty sa mu však tak rýchlo nahradiť nepodarí.

archívne video

Som rád, že sa vieme dohodnúť na vzájomnej spolupráci ohľadom medveďov, tvrdí Huliak (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Zlé správy svojim fanúšikom oznámil ešte v piatok (23. februára). „Priatelia, Facebook ma zablokoval,“ napísal na Telegrame. Hneď na druhý deň však prišla ešte tvrdšia rana, len pár hodín potom, ako jeho aktivitu na sociálnej sieti blokli o účet s desiatkami tisíc priaznivcov definitívne prišiel. „No, priatelia, FB mám vymazaný, už som ako Blaha,“ napísal na Telegrame.

Rudolf Huliak
Zobraziť galériu (2)
Rudolf Huliak  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Vymazať účet poslanca je cez čiaru! Bráni sa Huliak

„Priatelia, vymazať FB stránku poslanca NR SR s 60 000 sledovateľmi je už hádam cez čiaru,“ tvrdil národniar v sobotu na svojom súkromnom účte na sociálnej sieti. Poslanec Huliak pritom už dlhšiu dobu porušuje pravidlá pôsobenia na sociálnej sieti. Niet sa prečo čomu diviť, ako po desiatkach prípadov, kedy na svojom profile zdieľal hoaxy či jasné dezinformácie sa spoločnosť Meta rozhodla zaskočiť.

Hejterom, ktorý sa mu vysmievajú poslal ešte dnes jasný odkaz. "Dobré ráno Vám prajem moji milí hejteri. Som veľmi rád, že mi píšete oplzlosti, nadávate mi a že ma tie Vaše falošné profily znovu nahlasujú," napísal na Facebooku.

So zdieľaním klamlivých informácií si nedal pokoj ani v predvolebnej kampani, pri ktorej zdieľa deep fake videá „zachytávajúce“ lídra PS Michala Šimečku pri debatách o zdražovaní piva. Už dlhé mesiace zároveň označuje klimatickú krízu za podvod a neváha sa uchýliť ani k útokom na sexuálne menšiny.

Čo mohlo stáť za jeho koncom? Toto pokazil Ľuboš Blaha

Spoločnosť Meta, ktorá je majiteľom sociálnej siete Facebook pri deaktivácii účtov prihliada na širokú škálu pravidiel, ktorých porušovanie nie je práve v súlade s podmienkami používania tejto platformy. Dôvodov na zrušenie tak mohlo byť hneď niekoľko.

Podobný prípad sme zažilli len pred necelými dvoma rokmi, kedy sociálna sieť odstavila súčasného podpredsedu parlamentu Ľuboša Blahu (Smer-SD). V jeho prípade tak bolo skloňované porušenie hneď niekoľkých pravidiel. Vo svojich príspevkoch porušoval pravidlá o nenávistných prejavoch, pravidlá o šírení nebezpečných dezinformácií o zdraví, pravidlá o šikanovaní a obťažovaní a tiež aj pravidlá o násilí a podnecovaní.

Ľuboš Blaha
Zobraziť galériu (2)
Ľuboš Blaha

Spoločnosť Meta sme preto kontaktovali, aby sme zistili, aké dôvody prevládali pri vyhodnocovaní situácie, ktorá viedla k zrušeniu profilu Rudolfa Huliaka, na naše otázky však zatiaľ nereagovali.  

Viac o téme: SNSFacebookBanRudolf Huliak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu