Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Ťažká skúška SNS: Huliakova partnerka si zasadla na vyhriate miestečko! Hovorí sa o rodinkárstve

Rudolf Huliak Zobraziť galériu (2)
Rudolf Huliak (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA – Poslanec Rudolf Huliak, ktorý sa do parlamentných lavíc dostal na kandidátke strany SNS má za ušami. Bývalý štátny tajomník upozornila na konanie, ktoré by nejeden človek mohol označiť za rodinkárstvo. Partnerka poľovníka a neúspešného nominanta na šéfa envirorezortu zasadla na teplom miestečku v Štátnej ochrane prírody.

archívne video

Som rád, že sa vieme dohodnúť na vzájomnej spolupráci ohľadom medveďov, tvrdí Huliak (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Podľa bývalého štátneho tajomníka Michala Kiču by mohla nominácie Huliakovej partnerky na post riaditeľky kancelárie generálneho riaditeľa Štátnej ochrany prírody pôsobiť, ako rodinkárstvo. „Nerád riešim súkromie verejne činných osôb, avšak niekedy verejný záujem prevýši nad ochranou toho súkromného. Takýmto prípadom je aj najnovšie zamestnanie pani Evy Pšídovej, partnerky pána Huliaka, ako riaditeľky kancelárie generálneho riaditeľa Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR,“ píše na sociálnej sieti.

Podľa Kiču je dôležité aby generálny riaditeľ ŠOP SR Štefan Kyseľ nomináciu vysvetlil, nakoľko je „sám členom predsedníctva niekdajšej strany Rudolfa Huliaka Národná koalícia a kandidoval do NR SR za SNS.”

Rudolf Huliak
Zobraziť galériu (2)
Rudolf Huliak  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

„V súvislosti s nástupom Štefana Kyseľa do funkcie to pôsobí ako rodinkárstvo v prospech jeho niekdajšieho straníckeho lídra. Tiež sa tým potvrdzuje nepísaná dohoda o rozdelení rezortu medzi Dankovou SNS, Tarabovou a Kuffovou stranou Život a Národnou koalíciou Rudolfa Huliaka,” dodal na Kiča.

Viac o téme: SNSŠtátna ochrana prírody SRMichal KičaRudolf HuliakRodinkárstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu