Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Agrominister Takáč by mal zvolať okrúhly stôl poľnohospodárov, tvrdí Hlina

Alojz Hlina Zobraziť galériu (3)
Alojz Hlina (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč (Smer-SD) by nemal rozdeľovať poľnohospodárov na "dobrých" a "pomýlených". Uviedol to v utorok na brífingu poslanec Národnej rady (NR) SR Alojz Hlina (SaS) v súvislosti s pondelkovými (19. 2.) protestami malých farmárov a gazdov. Minister by mal podľa neho zvolať okrúhly stôl, kde by sa diskutovalo o problémoch agroodvetvia.

Alojz Hlina
Zobraziť galériu (3)
Alojz Hlina  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

"Chcem vyzvať ministra Takáča, aby urobil veľký okrúhly stôl poľnohospodárov, nie iba vybraných, nie iba z SPPK (Slovenská poľnohospodárska a potravinársky komora). Naozaj aj tých, ktorí boli včera (na proteste). To neboli pomýlení poľnohospodári, pomýlení gazdovia. To boli ľudia, ktorí ráno vstávajú ku krave a ktorí zaspávajú s tým, že majú dobytok a treba robiť. Tých, ktorí majú poľnohospodárstvo v srdci, nikto klamať nebude a nemal by ich ani nikto urážať," podčiarkol Hlina.

VIDEO

Tlačová konferencia strany SaS na tému Farizejský minister pôdohospodárstva (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Stav v agrosektore je podľa neho zlý, o situácii sa však treba rozprávať a riešiť ju."V pondelok neboli v uliciach pomýlení poľnohospodári. V uliciach boli poľnohospodári, ktorí majú problém. A ten problém im spôsobilo aj súčasné ministerstvo," podčiarkol.

Alojz Hlina
Zobraziť galériu (3)
Alojz Hlina  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Viac o téme: ProtestPoľnohospodáriFarmáriAlojz HlinaRichard Takáč
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu