Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Minister Blanár a štátny tajomník Chovanec sú na pracovnej ceste v Indii

Juraj Blanár Zobraziť galériu (2)
Juraj Blanár (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraj Blanár bude v dňoch 20. - 23. februára 2024 na pracovnej ceste v Indii pri príležitosti konania najvýznamnejšej geopolitickej konferencie v južnej Ázii o zahraničnej politike, ekonomike a bezpečnosti Raisina Dialogue. Obchodná misia, na ktorej bude ministra Juraja Blanára sprevádzať štátny tajomník MZVEZ SR Rastislav Chovanec a 22-členná podnikateľská delegácia, bude zameraná predovšetkým na podporu a rozvoj obchodných vzťahov medzi slovenskými a indickými spoločnosťami.

Minister Blanár absolvuje rokovanie s indickým partnerom Subrahmanyamom Jaishankarom a taktiež s indickým štátnym tajomníkom pre obranu a obrannú produkciu Giridharom Aramanom. Štátny tajomník Chovanec sa stretne so štátnym tajomníkom na indickom ministerstve obchodu Somom Parkashom.

archívne video

Juraj Blanár v Bruseli o vojenskej misii EÚ v Červenom mori (Zdroj: TASR/Jaromír Novak)

Šéf slovenskej diplomacie otvorí počas pracovnej cesty v Indii Slovenský inovačný a technologický deň, ktorý organizuje Veľvyslanectvo SR v Dillí s cieľom predstaviť najinovatívnejšie slovenské spoločnosti a podporiť partnerstvá s indickými firmami. Minister Blanár a štátny tajomník Chovanec vystúpia aj na medzinárodnom obchodnom fóre Konkláva India – Európa o podnikaní a udržateľnosti.

Štátny tajomník Ministerstva hospodárstva SR Rastislav Chovanec
Zobraziť galériu (2)
Štátny tajomník Ministerstva hospodárstva SR Rastislav Chovanec  (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Viac o téme: KonferenciaPracovná cestaJuraj BlanárIndiaRastislav Chovanec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu