Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Nová posila Demokratov: Ich rady posilní bývalý Kiskov človek! Už si brúsi zuby na blížiace sa voľby

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Ekonóm Tomáš Meravý patril k zakladajúcim členom strany Za ľudí. Pred parlamentnými voľbami ale politickú stranu, ktorej v tom čase už šéfovala Veronika Remišová, opustil. Nesúhlasil totiž s tým, aby strana išla do volebnej koalície s hnutím OĽaNO a priatelia a Kresťanskou úniou. Teraz, pred blížiacimi sa eurovoľbami, hlási návrat. Stal sa novou posilou strany Demokrati.

Ekonóm a odborník na verejné financie Tomáš Meravý vstúpil do strany Za ľudí ako bývalý člen SDKÚ-DS na odporúčanie Ivana Mikloša. Pôvodnému lídrovi strany Andrejovi Kiskovi pomáhal aj v prezidentskej kampani v roku 2014. Z politického diania sa rozhodol stiahnuť minulý rok, keď sa pred voľbami Veronika Remišová spojila s Igorom Matovičom.

Teraz sa ale Meravý vracia. O svojom vstupe k Demokratom informoval na sociálnej sieti. "Po náročnom období rokov 2020-2023, kedy sme museli krajinu previesť viacerými ťažkými krízami, som potreboval istý čas na oddych a reflexiu. Vzhľadom na extrémne vážnu situáciu, v ktorej sa teraz nachádzame – tak na Slovensku, ako i v Európe – som sa však rozhodol opäť vstúpiť do ringu a zabojovať o hodnoty, v ktoré verím,“ uviedol Meravý.

Sústrediť sa chce na eurovoľby

Meravý bude zrejme za stranu kandidovať v eurovoľbách. "Chcem strane Demokrati pomôcť k úspechu vo voľbách do Európskeho parlamentu, ktoré sa na Slovensku budú konať 8. júna. To bude mojou prioritou na najbližšie mesiace,“ uviedol. Demokratom pomáhal aj s tvorbou volebného programu, v parlamentných voľbách ale nakoniec nekandidoval.

Nová posila Demokratov: Pripojil
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images, Topky/Ján Zemiar)

"Slovensko potrebuje jednu normálnu stredopravú a proeurópsku politickú stranu, ktorá je integrovaná do európskych štruktúr a nevybíja sa v zbytočných kultúrnych vojnách. Strana Demokrati ma presvedčila svojou jasnou zahraničnopolitickou orientáciou a členstvom v Európskej ľudovej strane, čo považujem za veľmi dôležité. Bez členstva v silnej parlamentnej frakcii totiž v Európskom parlamente absolútne nič nepresadíte,“ vysvetlil svoje rozhodnutie.

Nová posila Demokratov: Pripojil
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Tomáš Meravý)

Viac o téme: DemokratiTomáš MeravýVoľby do Európskeho parlamentu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu