Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Chaos v Ružomberku, polícia si nevie dať rady: Občania s dovolenkami zostali v štichu!

(Zdroj: TASR/Pavol Zachar, Getty Images)

RUŽOMBEROK - Občanov, ktorí si chceli vybaviť doklady, čakalo v Ružomberku nepríjemné prekvapenie. Systém na spracovanie dôležitých dokladov, ako sú pasy a občianske preukazy, je od včerajšieho dňa mimo prevádzky. Pre ľudí, ktorí majú naplánované zahraničné cesty alebo si kvôli vybavovaniu dokladov vzali dovolenky, to teraz znamená vážnu komplikáciu.

Systém na spracovanie dokladov podľa našich informácii nefunguje od štvrtkového poludnia. Na vine je technická porucha, ktorá zrejme prekvapila nielen občanov, ale aj políciu. "Od včera dvanástej nefunguje systém na spracovanie dokladov (pasy, občianske) a ktovie, čo ešte. Páni IT špecialisti na ministerstve zrejme nie sú schopní systém spojazdniť. Ľudia, čo majú rezervácie a vzali si dovolenky majú smolu. Systém aktuálne nefunguje v Ružomberku a nevedia s tým nič urobiť,“ ozval sa nám do redakcie nahnevaný čitateľ.

archívne video

Čo všetko má na starosti oddelenie dokladov? (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

"Z technických príčin, nebude nateraz (do odstránenia technickej poruchy) možné vykonávať úkony na oddelení dokladov, evidencii vozidiel a evidencií zbraní na adrese Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v RK, Námestie slobody 2, Ružomberok,“ informovala dnes ráno polícia. Zatiaľ nie je jasné, či ide iba o dočasnú situáciu alebo komplexnejší problém ani, čo poruchu systému spôsobilo.

Viac o téme: RužomberokOddelenie dokladov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu