Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Obľúbenej sieti potravín na Slovensku definitívne odzvonilo! Pohltil ich silnejší hráč: Prezradíme vám, kedy sa to stane

Obľúbené online nákupy spúšťa Tesco aj v Žiline Zobraziť galériu (2)
Obľúbené online nákupy spúšťa Tesco aj v Žiline (Zdroj: Tesco)

BRATISLAVA – Je to oficiálne, obľúbená sieť potravín, ktorú poznajú mnohí z nás, na Slovensku definitívne končí. Už od marca si tak v obchodoch potravinového reťazca Žabka nekúpite nič. Spoločnosť Tesco sa dostala do záverečnej časti plánu, ktorého cieľom je transformácia maloobchodov na sieť predajní Tesco expres.

archívne video

Tesco na Slovensku oslavuje 25 rokov, otvára nový supermarket (Zdroj: Vlado Anjel)

Spoločnosť Tesco oznámila svoje zámery so sieťou potravín Žabka ešte v priebehu minulého roka. Ako informuje portál Tv Noviny, väčšina predajní (15 z 29) bude v priebehu najbližších mesiacov transformovaná na predajne Tesco expres.

„Cieľom reťazca je sústrediť sa na rast značky Tesco - prostredníctvom expres obchodov, supermarketov a hypermarketov, ako aj našej online ponuky. V súlade s týmto zameraním sme sa rozhodli premeniť väčšinu obchodov nášho franchisingu Žabka na obchody Tesco expres,“ uviedol Martin Kuruc, generálny riaditeľ Tesca na Slovensku.

Obľúbenej sieti potravín na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Sieť obchodov Žabka však nekončí okamžite, nakúpiť si v nich tak budete môcť ešte do konca februára. Podľa aktuálnych plánov by mala transformácia predajní prebehnúť do 15. marca.

Dôvodom na zmenu boli závažné finančné problémy. „Na Slovensku máme pred sebou viacročný plán otvárania ďalších predajní. Zároveň tu rozširujeme ponuku online nakupovania, aby sme boli dostupní pre viac slovenských zákazníkov,“ informovala PR manažérka Tesca Mária Zerzanová. 

Viac o téme: TescoPotravinyŽabka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu