Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nadpriemerne teplé aj veterné počasie potrvá minimálne do pondelka, informuje SHMÚ

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Nadpriemerne teplé a miestami aj veterné počasie potrvá minimálne do pondelka (12. 2.). Postupne má pribudnúť oblačnosť a miestami aj občasné dažďové zrážky. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na sociálnej sieti.

archívne video


Teplé počasie a západ slnka vohnalo do ulíc množstvo turistov (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

"Na juhozápade a v podtatranskej oblasti nárazy vetra lokálne dosahujú okolo 70 kilometrov za hodinu," uviedol SHMÚ. Priblížil, že na Chopku v utorok nadránom dosiahol vietor v nárazoch rýchlosť okolo 170 kilometrov za hodinu.

Dodal, že medzi rozsiahlou oblasťou nízkeho tlaku vzduchu nad severnou polovicou Európy a oblasťou vysokého tlaku vzduchu nad južnou Európou prúdi od západu do našej oblasti veľmi teplý vzduch.

Pre vietor na horách platí výstraha druhého stupňa

Pre vietor na horách platí v utorok v okresoch severného a stredného Slovenska výstraha druhého stupňa. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na svojom webe.Vo väčšine okresov Žilinského kraja a v okresoch Poprad, Brezno a Banská Bystrica platí podľa SHMÚ do stredy (7. 2.) 17.00 h výstraha druhého stupňa pred vetrom na horách. Jeho rýchlosť tu môže v nárazoch dosahovať 135 až 160 kilometrov za hodinu.

Nadpriemerne teplé aj veterné
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: shmu.sk)

Výstraha prvého stupňa pred vetrom platí v okresoch Kežmarok a Poprad do stredy 22.00 h.Hydrológovia informovali, že výstraha prvého stupňa pred povodňami platí v okrese Michalovce do stredy 9.00 h.

Viac o téme: PočasieMeteorológoviaSlovenskoSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu