Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Mimoparlamentné hnutie Sme rodina bude mať 16. marca snem: Voliť má predsedu

Sme rodina Zobraziť galériu (2)
Sme rodina (Zdroj: Topky/ Ramon Leško)

BRATISLAVA - Mimoparlamentné hnutie Sme rodina bude mať snem 16. marca, kde sa má voliť predseda. Uviedol to šéf hnutia Boris Kollár, ktorý sa bude opätovne uchádzať o predsednícku stoličku. O inom kandidátovi na predsedu zatiaľ nevie. Sme rodina má na sneme rozhodnúť o tom, akého kandidáta na prezidenta podporí.

archívne video

Predvolebný míting hnutia Sme rodina (Zdroj: TASR/Henrich Mišovič)

"Podporíme proslovenského kandidáta, ktorý nebude chcieť odovzdávať ďalšie a ďalšie kompetencie do Bruselu. Takého, ktorý bude mať na prvom mieste záujem našich ľudí, záujem Slovenska v EÚ či v geopolitike," uviedol Kollár.

Boris Kollár
Zobraziť galériu (2)
Boris Kollár  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

V uplynulom týždni informoval o odchode zo Sme rodina exminister práce Milan Krajniak. V hnutí bol podpredsedom, pred piatimi rokmi kandidoval za Sme rodina na funkciu prezidenta SR. "Veľmi si vážim, že vďaka Borisovi Kollárovi a hnutiu Sme rodina som mohol osem rokov pôsobiť v slovenskej politike. Som presvedčený, že sa nám podarilo urobiť veľa dobrých vecí, ktoré ľuďom a rodinám na Slovensku pomohli a budú pomáhať aj v budúcnosti," napísal na sociálnej sieti. Deklaroval, že nevstupuje do žiadnej politickej strany a ani žiadnu nezakladá.

Hnutie Sme rodina bolo v uplynulom volebnom období súčasťou vládnej koalície. V parlamentných voľbách v septembri 2023 sa do Národnej rady SR nedostalo, získalo 2,21 percenta hlasov.

Viac o téme: SnemSme rodinaPredseda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu