Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Šimkovičovú čaká odvolávanie! Pellegrini naznačil možný dátum mimoriadnej schôdze

Martina Šimkovičová
Martina Šimkovičová (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Mimoriadna schôdza parlamentu k návrhu na odvolanie ministerky kultúry Martina Šimkovičovej (nominantka SNS) by mohla byť zvolaná koncom budúceho týždňa. Predseda Národnej rady (NR) SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) o tom informoval v piatok v súvislosti s návrhom opozície. Koniec Šimkovičovej vo funkcii Hlas podporiť neplánuje.

"Nebudeme podporovať návrhy opozície. V koaličnej zmluve je ukotvené veľmi jasne, čierne na bielom, že koaličný partner nemôže hlasovať o odvolávaní člena vlády s opozíciou," zdôvodnil Pellegrini. Prípadné výhrady k ministrovi si podľa neho koaliční partneri môžu povedať na koaličnej rade alebo v osobnom kontakte s ministrom.

archívne video

Michelko tvrdí, že Šimkovičová má silnú pozíciu, vzniká petícia na jej podporu (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Opozičné PS a SaS vyzbierali a podali podpisy potrebné na zvolanie mimoriadnej schôdze Národnej rady SR, na ktorej chcú odvolávať Šimkovičovú z funkcie. Ministerka kultúry reagovala, že iniciatívu na jej odvolanie považuje za bežnú súčasť politického boja.Na iniciovanie mimoriadnej schôdze je potrebných aspoň 30 podpisov. Predseda parlamentu by mal mimoriadne rokovanie zvolať do siedmich dní od podania návrhu.  

Viac o téme: OdvolávanieMartina ŠimkovičováPeter Pellegrini
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu