Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Vláda prerokuje návrh zmien v štatúte rezortov i rady vlády pre duševné zdravie

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - V Rade vlády SR pre duševné zdravie by mal vzniknúť nový výbor pre psychosociálnu podporu. Prispieť má ku progresívnym a koordinovaným opatreniam, ktoré si vyžaduje humánna, moderná a dostupná starostlivosť o duševné zdravie. Doplnenie štatútu svojho poradného orgánu má schváliť kabinet na stredajšom rokovaní.

Kabinet má tiež na svojej 14. schôdzi odvolať z postu splnomocnenca vlády pre cestovný ruch a šport Dušana Keketiho, krok súvisí s Keketiho menovaním do funkcie ministra cestovného ruchu a športu. Nový rezort vznikne od 1. februára. Do pôsobnosti novovzniknutého ministerstva má tiež prejsť agenda Ministerstva dopravy (MD) SR v oblasti cestovného ruchu. Rezort dopravy by sa po zmene štatútu, o ktorom bude rokovať vláda, mal, naopak, starať o oblasť osobnej verejnej dopravy či o agendu štátom podporovaného nájomného bývania, ktorú mal doteraz v gescii Úrad vlády SR.

V súlade s novelizovaným tzv. kompetenčným zákonom budú ministri schvaľovať aj úpravu štatútu Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR a tiež Úradu vlády SR. Ministri majú takisto schvaľovať návrh cvičenia INEX 6, ktoré je zamerané na preverenie manažmentu mimoriadnych radiačných situácií. Cvičenie sa má uskutočniť v polovici februára. V rámci informatívnych materiálov čaká vládu aj správa o vývoji individuálnych sťažností voči Slovenskej republike v oblasti dodržiavania ľudských práv, ktorými sa zaoberajú výbory OSN.

Viac o téme: ŠtatútVládaRokovanieDuševné zdravieNávrhy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu