Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Koaličná rada sa dohodla na postupe: Priorita je teraz Trestný zákon, tvrdí Taraba

Tomaš Taraba
Tomaš Taraba (Zdroj: Topky/vlado Anjel)

BRATISLAVA - Koaličná rada sa dohodla na ďalšom postupe. Potvrdili to premiér Robert Fico (Smer-SD) aj minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS). Taraba ozrejmil, že riešili postup aj v súvislosti so zákonmi v Národnej rade (NR) SR. Avizoval, že prioritou má byť novela Trestného zákona.

"Budeme počúvať, čo prinesie opozícia do vecnej debaty," skonštatoval na margo diskusie o novele Trestného zákona v druhom čítaní. Dodal, že ak prídu rozumné návrhy, vypočujú ich. "Trestný zákon bude teraz priorita," poznamenal. Čo sa týka novelizácie stavebného zákona, poznamenal, že to treba urobiť až do 1. apríla, preto najskôr prerokujú Trestný zákon.

archívne video

Poslanci ukončili 6. schôdzu, diskusiu o novele Trestného zákona preložili na ďalší týždeň (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Taraba priblížil, že v koalícii diskutovali aj o novele rokovacieho poriadku NR SR. "Je to na stole," uviedol s tým, že rokovanie v pléne uplynulé dni ukázalo chyby v zákone. Osobne navrhuje napríklad to, aby aj ministri mohli na rečníkov reagovať faktickými poznámkami, nielen samotným vystúpením. Okrem toho sa spomína aj možné celkové skracovanie rečníckych časov.

Poslanci NR SR v piatok popoludní ukončili 6. schôdzu a neprerokované body z nej presunuli na nasledujúcu. Predseda parlamentu Peter Pellegrini (Hlas-SD) avizoval, že tá sa má začať v stredu 31. januára o 13.00 h. Pôvodne harmonogram rátal so začiatkom o deň skôr, predseda snemovne to vysvetlil potrebou vytvoriť priestor aj na rokovania výborov. Pellegrini už avizoval, že v stredu by sa malo začať rokovať o novele Trestného zákona v druhom čítaní. Parlament sa legislatívnej zmene venuje v skrátenom legislatívnom konaní.

Viac o téme: Minister životného prostrediaRobert FicoTrestný zákonTomaš Taraba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu