Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Polícia zadržala tento týždeň internetového podvodníka: Vyšetrovateľ ho obvinil

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Bratislavská polícia zadržala tento týždeň internetového podvodníka, ktorý prostredníctvom inzerátov ponúkal na predaj rôzny tovar. Vyšetrovateľ obvinil z pokračovacieho zločinu podvodu 31-ročného Mareka P. z okresu Šaľa. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Prostredníctvom inzerátov na sociálnej sieti ponúkal napríklad lego stavebnice, slúchadlá, rôzne náradie či potreby pre zvieratá. "Za tovar od ľudí vylákal finančné prostriedky v rôznych sumách, pohybujúcich sa v desiatkach eur, avšak reálne nemal úmysel tento tovar aj doručiť. Za tovar požadoval nižšie sumy, aby tak pôsobil dôveryhodnejšie," priblížil Szeiff. Doplnil, že podvodník sa mal konania dopúšťať dlhšiu dobu a na viacerých osobách.

Sudca Mestského súdu v Bratislave vydal príkaz na domovú prehliadku, ktorú policajti spravili na ubytovni v Nových Zámkoch. "Pri nej boli okrem iných vecí dôležitých pre trestné konanie zaistené aj viaceré mobilné telefóny, prostredníctvom ktorých boli zverejňované inzeráty," povedal hovorca. Podvodníka obmedzili na osobnej slobode pri domovej prehliadke. Szeiff tvrdí, že v prípade preukázania viny pred súdom hrozí Marekovi P. trest odňatia slobody na tri roky až desať rokov.

Viac o téme: PolíciaObvineniePodvodníkVyšetrovateľ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu