Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pri výkopových prácach došlo k úniku plynu: Na mieste zasahujú hasiči

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/František Iván)

KOŠICE - Pri výkopových prácach v košickej mestskej časti (MČ) Myslava došlo v stredu popoludní k prerušeniu plynového potrubia a následnému úniku plynu. Evakuácia obyvateľov z bezpečnostných dôvodov aktuálne zahŕňa desiatky domov. Potvrdila to hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Košiciach Jana Matis Libová.

Aktualizované 20:31

Obyvatelia domov evakuovaných v súvislosti s haváriou na plynovode v košickej mestskej časti (MČ) Myslava sa budú môcť vrátiť do svojich domov pravdepodobne v najbližších hodinách. Uviedol to starosta František Beer. Nebezpečenstvo pre únik plynu podľa plynárov nehrozí. "Nikto z evakuovaných nevyužil priestory ponúknuté MČ. Záchranné zložky obyvateľov evakuovaných domov, ktorých je do 30, zatiaľ nepúšťajú. Predpokladáme, že vrátiť sa budú môcť v noci alebo nadránom," povedal starosta.

Pri výkopových prácach došlo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/František Iván)

Ako pripomenul hovorca spoločnosti SPP - distribúcia Milan Vanga, ďalšiemu úniku plynu už zabránili. "Z hľadiska bezpečnosti je to pre okolie bezpečné," spresnil. Aktuálne realizujú prípravné práce. "Je to v náročnom svahovitom teréne, minimálne v metrovej hĺbke, potrebujeme to lokalizovať," dodal s tým, že následne pristúpia k samotnej oprave.

archívne video

V Prešove horí spaľovňa odpadov, zasahujú desiatky hasičov (Zdroj: Tip čitateľa)

"Zhruba 30 až 40 domov by malo byť evakuovaných," uviedla hovorkyňa podvečer. Evakuačný autobus hasičov pritom nie je použitý.

"Krátko pred 15.00 h súkromná spoločnosť pri výkopových prácach poškodila naše plynovodné potrubie s následným únikom plynu," spresnil hovorca spoločnosti SPP - distribúcia Milan Vanga s tým, že privolaní pracovníci uzavreli celú vetvu, aby sa zamedzilo ďalšiemu úniku plynu. "Odstavených od plynu bolo 91 domácností a jeden maloodberateľ. V súčasnosti už pracujú na oprave poškodeného plynovodu," dodal.Ako povedal starosta František Beer, k poškodeniu plynového potrubia došlo pri stavebných prácach na súkromnej stavbe v lokalite Na kope.

Viac o téme: Hasičiúnik plynuKošiceMyslava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu