Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Poslanci pokračujú v schôdzi, čaká ich hlasovanie o kompetenčnom zákone

NRSR
NRSR (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady (NR) SR po víkendovej prestávke pokračujú od utorka rána v 6. schôdzi NR SR. Rokovanie začali diskusiou o návrhu na skrátené legislatívne konanie k novele Trestného zákona, ktorá trvá už týždeň. Prihlásených je písomne do debaty stále vyše 20 rečníkov. Po odsúhlasení návrhu na skrátené legislatívne konanie by mali zákonodarcovia prerokovať novelu v prvom aj druhom čítaní.

archívne video

Opozícia rokuje o novele, ktorá ruší ÚŠP a mení trestné sadzby, koalícia sa zatiaľ nevyjadruje (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

V utorok o 11.00 h majú poslanci hlasovať. Rozhodnúť by mali aj o tom, či sa stotožnia s výhradami prezidentky pri kompetenčnom zákone alebo novelu schvália v pôvodnom znení. Prezidentka Zuzana Čaputová návrh týkajúci sa aj zriadenia nového Ministerstva cestovného ruchu a športu SR vetovala s výhradami k viacerým ustanoveniam i k legislatívnemu procesu.Okrem toho by mali poslanci v tajnej voľbe rozhodnúť o predsedovi štátnej volebnej komisie. Hlasovať majú aj o novele zákona o odplatách a o poskytovaní príspevku v civilnom letectve.

V utorok popoludní čaká poslancov aj mimoriadna schôdza, ktorú iniciovali poslanci za KDH. Chcú odvolať z funkcie podpredsedu NR SR Ľuboša Blahu (Smer-SD). Hnutie chce Blahu už druhýkrát odvolávať z funkcie v reakcii na video, v ktorom odstránil vo svojej kancelárii vlajku Európskej únie a portrét prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorý nahradil portrétom komunistického predstaviteľa Che Guevaru.

Viac o téme: PoslanciRokovanie NRSRKompetenčný zákon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu