Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Diskusia o skrátenom konaní k novele Trestného zákona bude pokračovať ráno

NRSR
NRSR (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Poslanci ukončili stredajšie rokovanie, v závere 18. rokovacieho dňa 6. schôdze Národnej rady (NR) SR sa naďalej venovali návrhu na skrátené legislatívne konanie k novele Trestného zákona. Prihlásených je ešte pár poslancov písomne, po nich sa budú môcť hlásiť aj ústne. Diskusia bude preto pokračovať aj vo štvrtok (18. 1.) ráno.

archívne video

Opozícia rokuje o novele, ktorá ruší ÚŠP a mení trestné sadzby, koalícia sa zatiaľ nevyjadruje (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Vo štvrtok napoludnie by mala v pléne NR SR vystúpiť aj prezidentka Zuzana Čaputová. Požiadala o to v súvislosti s novelou Trestného zákona. Proces prijímania legislatívy považuje hlava štátu za veľmi nevhodný. Výhrady má aj voči jednotlivým ustanoveniam novely.

Podvečer čaká poslancov mimoriadna schôdza k návrhu na odvolanie Andreja Danka (SNS) z postu podpredsedu NR SR. Rokovanie iniciovala opozícia pre okolnosti Dankovej dopravnej nehody. Kritizuje postup polície aj to, že Danko neostal po nehode na mieste. V prípade už nariadil policajný prezident Ľubomír Solák kontrolu postupu policajtov. Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) avizoval zverejnenie detailov vyšetrovania nehody.

Viac o téme: PoslanciDiskusiaNRSRTrestný zákon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu