Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Poslanci sa v závere piatkového rokovania vrátili k novele Trestného zákona

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady (NR) SR ukončili piatkové rokovanie príspevkami do diskusie k návrhu vlády na skrátené legislatívne konanie k novele Trestného zákona. Piatkovému rokovaniu v pléne však od rána dominovala debata k vrátenej novele kompetenčného zákona, ktorú vetovala prezidentka Zuzana Čaputová, a poslanci sa ňou tak musia opäť zaoberať. Poslanci sa opäť zídu v utorok (16. 1.), keď majú hlasovať o prerokovaných bodoch.

archívne video

KDH tiež vyzýva Andreja Danka, aby odstúpil z pozície podpredsedu parlamentu (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Opoziční poslanci v piatok deklarovali, že súhlasia s výhradami prezidentky pri kompetenčnom zákone. Na rozpravu mali obmedzený čas. V utorok by mali hlasovať o tom, či sa stotožnia s výhradami prezidentky pri kompetenčnom zákone, alebo novelu schvália v pôvodnom znení. V tajnej voľbe majú tiež rozhodnúť o predsedovi štátnej volebnej komisie.

V utorok majú poslanci v diskusii pokračovať

Od utorka rána má zároveň pokračovať diskusia k Trestnému zákonu. Poslanci ju začali ešte v pondelok (8. 1.). Zapája sa do nej v drvivej väčšine opozícia. Po prerokovaní návrhu na skrátené konanie má nasledovať rokovanie o novele v prvom čítaní. Novela predpokladá zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry, ako aj zmenu pri niektorých trestných sadzbách.

Viac o téme: PoslanciRokovanie Trestný zákonParlament
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu