Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Koaliční partneri reagujú na Dankovu nehodu: Fico sa ho zastal, Pellegrini ale... Uff, TOTO sa šéfovi SNS nebude páčiť

Andrej Danko Zobraziť galériu (4)
Andrej Danko (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, Maarty)

BRATISLAVA – Fico hovorí o normálnom ľudskom príbehu, Pellegrini však skloňuje aj vyvodenie zodpovednosti. Na nočnú nehodu šéfa koaličnej SNS a podpredsedu parlamentu Andreja Danka, ktorý zo štvrtka na piatok v Bratislave zdemoloval semafor a z miesta odišiel, už reagovali aj jeho koaliční partneri.

K domu Andreja Danka vedie po jeho nočnej nehode olejová škvrna (Zdroj: Topky/Maarty)

Premiér Robert Fico (Smer-SD) označil nočnú nehodu lídra SNS a podpredsedu Národnej rady SR Andreja Danka za normálny ľudský príbeh. Považuje za bežné, že človek dostane šmyk. Zdôraznil, že sa nikomu nič nestalo. "Opäť sme v situácii, keď sa budú škandalizovať veci, ktoré sa nemajú. Podpredseda NR SR a predseda SNS jasne vysvetlil, že nedošlo k žiadnemu zraneniu," uviedol premiér s tým, že takáto vec sa môže stať komukoľvek.

Koaliční partneri reagujú na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Líder Hlasu-SD Peter Pellegrini však vidí vec trochu inak. Ak sa podľa neho potvrdí, že predseda SNS pri nočnej nehode porušil zákon, je na mieste otázka vyvodenia zodpovednosti. Zdôraznil však, že zatiaľ nemá o nehode presné informácie. Danka k odstúpeniu vyzývať nebude. "V prípade, že by sa potvrdilo, že predseda SNS a podpredseda NR SR bol účastníkom dopravnej nehody a nezachoval sa tak, ako sa má každý občan v zmysle zákona pri dopravnej nehode zachovať, tak, samozrejme, je to potom otázka aj na vyvodenie politickej zodpovednosti," uviedol Pellegrini. Skonštatoval, že vo vyspelom svete by po potvrdení úteku z miesta nehody malo dôjsť k vyvodeniu zodpovednosti. Ak bude zjavné, že Danko porušil zákon, mal by na to podľa Pellegriniho reagovať.

Koaliční partneri reagujú na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Danko potvrdil, že mal nehodu, došlo k nej na na križovatke ulíc Repašského - Saratovská v Bratislave. Podľa svojich slov dostal vo štvrtok večer šmyk a narazil do stĺpa. V prípade potreby škodu zaplatí. Dodal, že s políciou spolupracuje. Polícia sa nehodou zaoberá.

Viac o téme: NehodaRobert FicoAndrej DankoPeter Pellegrini
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu