Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Huliak o prezidentskom kandidátovi strany: Pellegrini odmietol našu podporu! Bol som pri tom, keď to povedal

Rudolf Huliak Zobraziť galériu (2)
Rudolf Huliak (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady SR za SNS Rudolf Huliak si myslí, že strana predstaví kandidáta na prezidenta budúci týždeň. Nepotvrdil, či ním bude jej šéf Andrej Danko, avšak myslí si, že je povinnosťou lídra strany doviesť ju k prezidentským voľbám. Hnutie Slovensko podľa predsedu jeho klubu Michala Šipoša zatiaľ nie je rozhodnuté, koho podporí, Dankove vyhlásenia však vníma ako vydieranie. Uviedli to v nedeľnej diskusnej relácii TV Markíza Na telo.

"Je povinnosť, aby líder stranu doviedol do prezidentských volieb. To znamená, aby strana ako SNS podporovala nejakého skutočného kandidáta, keďže Peter Pellegrini (Hlas-SD) pri koaličných rokovaniach podporu SNS odmietol," uviedol Huliak. Ak Danko odíde z parlamentu, vie si predstaviť, že ho nahradí vo funkcii podpredsedu. Šipoš vníma reči o Dankovej prípadnej kandidatúre ako snahu vydierať lídra Hlasu-SD Pellegriniho. "Nedáš mi niečo, pôjdem kandidovať. Dáš, ustúpim," skonštatoval. Huliak to odmietol. 

archívne video

Opozícia reaguje na vznik ministerstva športu pre SNS, rokuje o ňom plénum (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Hnutie Slovensko podľa Šipoša ešte nevie, koho v prezidentských voľbách podporí. "Zatiaľ sme pozorovateľ, uvidíme, ako sa vyvinie situácia," priblížil. Kľúčové podľa neho je, aby sa prezidentom nestal Pellegrini. Pripustil možnosť, že hnutie podporí aj iného kandidáta ako Ivana Korčoka. Zároveň uviedol, že si nemyslí, že by kandidatúru ohlásil Matovič. Rovnako neočakáva, že by kandidoval v eurovoľbách. 

Michal Šipoš
Zobraziť galériu (2)
Michal Šipoš  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Téma schvaľovania návrhu novely Trestného zákona

V diskusii sa dotkli aj témy schvaľovania návrhu novely Trestného zákona. Huliak uviedol, že zahlasuje za jeho podobu v súčasnom znení. Nemá problém so zmenami v trestných sadzbách. Šipoš s návrhom novely nesúhlasí. Vláda podľa neho vychádza v ústrety zločincom. Dodal, že hnutie bude naďalej upozorňovať na pofidérnosti, osobne však nebude žiadať Európsku úniu, aby Slovensku v tejto súvislosti pozastavila čerpanie eurofondov. 

Viac o téme: VoľbyKandidát SNSAndrej DankoNa teloRudolf Huliak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu