Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Opitý vodič z okresu Kežmarok havaroval v zákaze činnosti

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

KEŽMAROK - Opitý vodič v zákaze činnosti nerešpektoval dopravné značenie a havaroval, polícia ho obvinila. Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová informovala, že 48-ročný muž z okresu Kežmarok čelí obvineniu z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a marenia výkonu úradného rozhodnutia. Uvedených skutkov sa podľa polície dopustil v pondelok (1. 1.) popoludní.

archívne video

Policajná naháňačka za opitým vodičom po R1 v protismere (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

Ligdayová uviedla, že muž viedol osobné vozidlo po Michalskej ulici v Kežmarku. "Nerešpektoval svetelné signalizačné zariadenie a napriek signálu 'stoj' vošiel do križovatky. Došlo k zrážke s osobným vozidlom a následne aj k nárazu do ďalšieho vozidla, ktoré stálo," priblížila hovorkyňa. Po príchode policajnej hliadky na miesto nehody boli všetci účastníci podrobení dychovým skúškam.

V prípade 48-ročného vodiča bol výsledok pozitívny a dosiahol hodnotu 1,5 promile. Lustráciou polícia zároveň zistila, že tento muž má uložený zákaz činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel, a to s platnosťou až do septembra tohto roka. "Škoda na motorových vozidlách bola predbežne odhadnutá na 7500 eur," dodala hovorkyňa. Opitého vodiča obmedzili na osobnej slobode a bol umiestnený do cely policajného zaistenia.

Viac o téme: AlkoholVodičKežmarok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu