Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Veľký mestský ohňostroj v TOMTO meste na Silvestra ani tento rok oblohu nerozjasní

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

TRNAVA - Trnavská radnica aj v tomto roku upustila od centrálneho polnočného ohňostroja na prelome rokov. Robí to už niekoľko rokov po sebe, nebude sa konať ani podvečerný detský ohňostroj. Namiesto toho si malí Trnavčania užijú tanečnú šou na Trojičnom námestí s najväčšími detskými hitmi storočia. Informuje o tom radnica.

Polnočný mestský ohňostroj v Trnave nerozjasnil oblohu ani vlani, predvlani a už ani v roku 2020, keď boli prijaté protipandemické opatrenia a zamedzovalo sa zhromažďovaniu väčšieho počtu ľudí. Napriek tomu historickú panorámu trnavských kostolných veží je v jase svetlíc vidieť naďalej zásluhou početných súkromných ohňostrojov.

Silvester bez pyrotechniky je šetrnejší k životnému prostrediu

Dôvodom rozhodnutia radnice je skutočnosť, že Silvester bez pyrotechniky je šetrnejší k životnému prostrediu, mesto sa snaží vytvoriť pokojné a bezpečné prostredie pre obyvateľov. Najmä pre tých, ktorí sú citliví na zvuky vyvolané ohňostrojmi a pre zvieratá, stresované výbuchmi. Používanie pyrotechniky upravuje zákon. Voľne dostupné pyrotechnické výrobky kategórie F2 a F3 možno používať len v období od 31. decembra do 1. januára. "Používanie pyrotechniky mimo zákonom určený čas možno považovať za priestupok, ktorý môže byť sankcionovaný," upozorňuje náčelník Mestskej polície mesta Trnava Ivan Ranuša.

Viac o téme: OhňostrojTrnavaSilvesterNový rok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu