Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zo silvestrovskej oslavy dráma: Mladíkovi (22) pyrotechnika zdevastovala tvár, bojuje o život

Univerzitná nemocnica L. Pasteura Košice
Univerzitná nemocnica L. Pasteura Košice (Zdroj: TASR/František Iván)

KOŠICE - Veselá silvestrovská noc sa zmenila na drámu. Do Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP) Košice priviezli počas silvestrovských osláv 22-ročného muža vo vážnom stave. Dôvodom bola pyrotechnika.

Vo vážnom stave priviezli o polnoci 22-ročného muža, ktorému pyrotechnika spôsobila poranenie hlavy a devastačné poranenie tvárovej časti. "Pacient je momentálne hospitalizovaný na Oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny a je naďalej vo vážnom stave," informovala ešte v pondelok hovorkyňa nemocnice Monika Krišková. Ako sa ukázalo, mladík stále bojuje v nemocnici o život. "22-ročný pacient, ktorý utrpel závažné poranenia spôsobené pyrotechnikou, je žiaľ v kritickom stave," uviedla dnes hovorkyňa. 

archívne video

Oslavy Nového roka na Hlavnej ulici v Košiciach (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

Na urgentnom príjme na Rastislavovej ulici riešili aj ďalší prípad poranenia pyrotechnikou. Išlo o 17-ročného mladíka, ktorý mal následkom pyrotechniky poranené oko a otras mozgu. "Musel byť hospitalizovaný na Klinike úrazovej chirurgie, je mimo ohrozenia života," uviedla Krišková.

Na traumatológii urgentného príjmu na Triede SNP ošetrili až 55 prípadov. Podľa Kriškovej sa počas silvestrovskej noci nezastavili ani zdravotníci na urgentnom príjme na Triede SNP.

Viac o téme: PyrotechnikaSilvestrovské oslavy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu