Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

V Anglicku zadržali jedného z najhľadanejších Slovákov: V hľadáčiku kompetentných bol už dva roky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - V anglickom meste Peterborough zadržali jedného z najhľadanejších Slovákov, na ktorého bol vydaný medzinárodný zatykač. V súčasnosti prebieha extradičné konanie, ktorého účelom je vydanie zadržaného na Slovensko. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

archívne video

Polícia pátra po zlodejovi, ktorý vykradol zlatníctvo (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

"Na osobu bol 26. januára 2021 Špecializovaným trestným súdom v Pezinku vydaný medzinárodný zatýkací rozkaz pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a pre obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi," uviedla Bárdyová. Priblížila, že Roman Lakatoš je považovaný za jedného z najhľadanejších Slovákov, ktorý v minulosti aktívne pôsobil v rámci organizovanej skupiny páchaním závažnej drogovej trestnej činnosti. Tým, že bol na úteku, bolo proti nemu vedené konanie ako proti ušlému a 25. júla bol právoplatne odsúdený za drogovú trestnú činnosť na 15 rokov. 

Muža zadržali v anglickom meste Peterborough 19. decembra vďaka spolupráci policajtov z oddelenia cieľového pátrania NCODK Prezídia Policajného zboru, známi ako Lovci lebiek, v spolupráci s kolegami zo Spojeného kráľovstva a Úradom medzinárodnej policajnej spolupráce. "Lovci lebiek na prípade pracovali od roku 2021, keď zistili prvotné informácie k pohybu a pobytu hľadanej osoby. Situáciu im však sťažovalo, že hľadaný postupoval na úteku veľmi sofistikovane, používal rôzne aliasy a falošné doklady," priblížila Bárdyová.

Viac o téme: Polícia SlovenskoAnglicko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu