Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Polícia má stále v hľadáčiku dom v Hostouni, odkiaľ zrejme pochádzal strelec: Okolie museli obmedziť!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR/AP Photo/Petr David Josek)

HOUSTOŇ - Polícia sleduje dom v Hostouni na Kladensku, odkiaľ pravdepodobne pochádza páchateľ tragickej streľby na Filozofickej fakulte UK. Jeho bezprostredné okolie je zabednené. Väčšina áut zo štvrtkového policajného zásahu už odišla, ale oproti domu stojí jedno policajné auto a vnútri sú policajti, ktorí sledujú dianie v dome. V blízkosti sa nachádza aj niekoľko novinárov, zistila na mieste ČTK.

Pohľad na nepríjemný štvrtkový večer v centre Prahy, kde sa strieľalo (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

Počas štvrtkového popoludnia a večera bolo na mieste asi tucet policajných áut a dočasne zasahovali aj hasiči. Stredočeská polícia neposkytuje o vyšetrovaní žiadne ďalšie informácie, policajná hovorkyňa Michaela Richterová dnes ráno ČTK potvrdila, že informácie naďalej poskytuje len Mestské štátne zastupiteľstvo v Prahe.

Polícia má stále v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/AP Photo/Petr David Josek)

Miestni obyvatelia v Hostouni sa o tragédii väčšinou nechcú baviť. Starosta obce Martin Krátký vo štvrtok ČTK povedal, že rodinu pozná a že je bezproblémová. Potvrdil to aj zdroj ČTK, ktorý poznal otca strelca z Prahy. Páchateľa streľby opísal ako tichého chlapca, bližšie ho však nepoznal.

Polícia dnes ráno uviedla, že identifikovala 13 zo 14 obetí štvrtkovej streľby v budove Filozofickej fakulty Karlovej univerzity. Strelec údajne pred odchodom do Prahy zabil aj svojho otca, túto informáciu polícia zatiaľ nepotvrdila.

Viac o téme: StreľbaPolíciaPraha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu