Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

K rozpočtu vystupujeme odborne bez umelého predlžovania rozpravy, tvrdí SaS

SaS Zobraziť galériu (2)
SaS (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady (NR) SR za SaS chcú v diskusii k návrhu štátneho rozpočtu vystupovať len odborne a bez umelého predlžovania rozpravy. Uviedol to hovorca SaS Ondrej Šprlák.

archívne video

Návrh rozpočtu na budúci rok je podľa SaS nerealistický a poškodí všetkým (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

"Za nás vystúpil zatiaľ len Marián Viskupič a bolo to odborné a slušné, tak plánovali vystúpiť aj iní poslanci za SaS," uviedol hovorca.Premiér Robert Fico (Smer-SD) vo štvrtok v reakcii na obštrukcie v NR SR vyhlásil, že opozícia sa definitívne vybrala cestou deštrukcie štátu. Obvinil opozíciu, že prostredníctvom obštrukcií chce dosiahnuť neschválenie štátneho rozpočtu. Upozornil, že by to malo vážne dôsledky na život bežných ľudí. Verí, že sa v parlamente podarí napokon rozpočet schváliť ešte tento rok a vyzval opozíciu, aby tomu prestala brániť.

K rozpočtu vystupujeme odborne
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Poslanci z klubu hnutia Slovensko, Za ľudí, KÚ deklarujú, že svojím vystupovaním v rozprave k štátnemu rozpočtu chcú oddialiť rokovanie NR SR o zrušení Úradu špeciálnej prokuratúry. Zatiaľ od stredy (20. 12.) večera vystúpili traja poslanci z tohto klubu, ktorí mali viac ako päťhodinové príspevky vzhľadom na čítanie pozmeňujúcich návrhov.

Viac o téme: DiskusiaŠtátny rozpočetSaSNRSR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu