Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Fico topí nočné opozičné ťaženie: Obštrukcie ako predzvesť katastrofy? Bez rozpočtu vraj môžeme očakávať vysoké účty

Robert Fico kritizuje kroky opozície v parlamente. Zobraziť galériu (2)
Robert Fico kritizuje kroky opozície v parlamente. (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

RBATISLAVA - Opozícia sa definitívne vybrala cestou deštrukcie štátu. Vo štvrtkovom vyhlásení to uviedol predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD), reagujúc na dianie v Národnej rade SR, ktorá aktuálne rokuje o návrhu štátneho rozpočtu.

Fico opozíciu obvinil, že prostredníctvom obštrukcií v parlamente chce dosiahnuť neschválenie štátneho rozpočtu. Upozornil, že by to malo vážne dôsledky na život bežných ľudí. "V rozpočtovom provizóriu by nemohli platiť kompenzačné opatrenia v súvislosti s energiami, nebola by možná ani pomoc pri hypotékach. Rovnako by sa nemohli zrealizovať mnohé ďalšie opatrenia, ktoré sú naviazané na štátny rozpočet," upozornil premiér.

Reakcia Roberta Fica na nočné rokovanie v parlamente

Reakcia Roberta Fica na nočné rokovanie v parlamente (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Prístup opozície v tomto prípade podľa neho nemá nič spoločné s klasickou politickou obštrukciou a štandardnou formou koalično-opozičného súboja. "Opozícia si zobrala občanov SR ako rukojemníkov pre dosiahnutie vlastných politických cieľov," vyhlásil predseda vlády.

Robert Fico
Zobraziť galériu (2)
Robert Fico  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Verí, že sa v Národnej rade SR podarí napokon dorokovať a schváliť štátny rozpočet, vyzval opozíciu, aby tomu prestala brániť. Zopakoval, že o Úrade špeciálnej prokuratúry a zmenách v Trestnom zákone sa i tak bude rokovať až v januári 2024. Zároveň dodal, že súčasný postup opozície len posilňuje v radoch koalície presvedčenie o nevyhnutnosti navrhovaných zmien.

Viac o téme: RozpočetOpozíciaKritikaRobert FicoSmer-SDParlament
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu