Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Potravinári môžu podávať vyhlásenia k štátnej pomoci do konca tohto roka

Sociálna poisťovňa
Sociálna poisťovňa (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Vyhlásenie k poskytnutiu štátnej pomoci za január 2024 môžu zamestnávatelia-potravinári podávať v Sociálnej poisťovni (SP) do 31. decembra 2023. Umožnil im to dodatok k schéme štátnej pomoci, ktorý schválila Európska komisia. V utorok o tom informoval hovorca Sociálnej poisťovne Martin Kontúr s tým, že predĺžením termínu tak môže odvodovú úľavu za január 2024 využiť viac subjektov.

"Po schválení štátnej pomoci zamestnávateľ-potravinár zaplatí za mesiac január 2024 znížené poistné. Ďalšou podmienkou poskytnutia štátnej pomoci je, aby zamestnávateľ-potravinár predložil Výkaz poistného a príspevkov na starobné dôchodkové sporenie (MVP/VPP) za január 2024 v lehote splatnosti poistného," uviedol Kontúr.

archívne video

Bude vyplatená pomoc pre 11.5 tisíc poľnohospodárov v hodnote 130 miliónov eur, povedal Takáč (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Formulár je dostupný po prihlásení v eSlužbách SP

Potravinári, ktorí si chcú uplatniť odvodovú úľavu za január 2024, musia predložiť elektronicky potrebné vyhlásenie. Formulár je dostupný po prihlásení v eSlužbách SP. "Sociálna poisťovňa po overení splnenia podmienok poskytnutia pomoci oznámi zamestnávateľovi prostredníctvom eSlužieb schválenie/neschválenie štátnej pomoci za mesiac január 2024 najneskôr do 31. januára 2024," doplnil Kontúr.

Viac o téme: Sociálna poisťovňaPomociEurópska komisiaPotravináriMartin Kontúr
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu