Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

SHMÚ upozorňuje na poľadovicu, vietor na horách, povodne aj smog

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Na východnom Slovensku sa v nedeľu môže tvoriť poľadovica. Meteorológovia v tejto súvislosti vydali výstrahu prvého stupňa. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) tiež upozorňuje na vietor na horách, povodne a smog v Jelšave, informuje o tom na webe.

Výstraha pred poľadovicou platí predbežne do utorka (19. 12.) pre väčšinu okresov Prešovského kraja. Rovnako aj v Trebišove, Michalovciach, Sobranciach a okrese Košice-okolie. V Banskej Bystrici, Brezne, Poprade, Liptovskom Mikuláši, Ružomberku a Tvrdošíne vydal SHMÚ výstrahu prvého stupňa pred vetrom na horách. Na hrebeňoch hôr môže podľa meteorológov vietor dosahovať priemernú rýchlosť 70 až 85 kilometrov za hodinu, čo predstavuje víchricu.

SHMÚ upozorňuje na poľadovicu,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SHMÚ)

Objaviť sa môžu aj povodne, a to v okresoch Trebišov bez Roňavy a Michalovce. Meteorológovia tam vydali výstrahu druhého stupňa, platí do pondelka (18. 12.) do 9.00 h. SHMÚ tiež upozorňuje na smogovú situáciu v Jelšave a okolí. Príčinou sú emisie z vykurovania pevným palivom, možný vplyv dopravy a priemyslu.

Viac o téme: VietorPoľadovicaSHMÚSmog
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu