Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

VIDEO Medveď pri Hriňovej zaútočil na jeleňa! Nerovný súboj uprostred cesty! Zábery nie sú vhodné pre citlivé povahy

(Zdroj: Facebook/Filip Kuffa • SNS - ŽIVOT NS)

HRIŇOVÁ – Nespia a rozhodne nie sú vegetariáni. Medvede sa v posledných mesiacoch, najmä v čase krátko pred voľbami, stali diskutovanou celospoločenskou témou a dostali sa dokonca aj na pôdu parlamentu. Po voľbách a s príchodom chladnejšieho počasia však o nich počujeme stále menej. To však neznamená, že z našej prírody vymizli.

Štátny tajomník životného prostredia Filip Kuffa uverejnil video, za ktoré by sa nemuseli hanbiť ani tvorcovia dokumentu z divej prírody. Úkaz sa však neodohral hlboko v horách, ale priamo na ceste z Hriňovej.

Medveď zaútočil na jeleňa (Zdroj: Facebook/Filip Kuffa • SNS - ŽIVOT NS)

V okolí Detvy sa medvede vyskytujú často. Tentokrát však nebola šelma sama. Natrafila totiž na statného jeleňa. Na videu, ktoré nie je vhodné pre maloletých a citlivé povahy, môžeme vidieť, že medveď vysokú zver trhá a ťahá priamo na ceste. Jeleň sa už brániť nevládze, aj keď vidíme, že sa ešte snaží hýbať. Po chvíli ho medveď z cesty odvlečie späť za krajnicu, kde ich nerovný súboj pokračuje. Kuffa zverejnil aj záber jeleňa potom, čo medveď odišiel. Pre vysokú zver stret skončil fatálne. 

 

Viac o téme: MedveďJeleňSúboj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu