Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

SaS žiada stiahnutie novely o oznamovateľoch a čas na rokovanie o rozpočte

SaS
SaS (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Opozičná SaS vyzvala predsedu Národnej rady (NR) SR Petra Pellegriniho (Hlas-SD), aby stiahol z programu schôdze novelu zákona o ochrane oznamovateľov protispoločenskej činnosti. Vyzýva tiež na vytvorenie riadneho priestoru na dostatočné prerokovanie návrhu štátneho rozpočtu vo výboroch.

Poslankyňa za SaS Mária Kolíková upozornila, že novela týkajúca sa oznamovateľov ide proti zmyslu samotného zákona. Poukázala aj na slová šéfky Úradu na ochranu oznamovateľov Zuzany Dlugošovej, podľa ktorej po novelizácii úrad stratí svoj zmysel. Vyzvala preto Pellegriniho na stiahnutie návrhu.

archívne video

Spoločné vyhlásenie predstaviteľov SaS, PS a KDH (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Okrem toho Kolíková kritizovala aj priebeh rokovania parlamentu a nedostatok priestoru vo výboroch venovať sa štátnemu rozpočtu. "Demokracia sa tu dusí," vyhlásila. Apelovala na šéfa parlamentu, aby prerušil rozpravu o ostatných návrhoch v pléne a dal riadny priestor výborom. SaS pripomenula aj prísľub o päťhodinovej prestávke v rokovaní, aby mohli zasadať výbory. Tie totiž nemôžu rokovať v čase, keď zasadá plénum. 

Viac o téme: NávrhRozpočetPrerokovanieSaSHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu