Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Ak Pellegrini nevyhlási voľbu sudcu Ústavného súdu, podáme trestné oznámenie, hovorí Mária Kolíková

Mária Kolíková
Mária Kolíková (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Ak predseda Národnej rady (NR) SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) do konca roka nevyhlási voľbu na uvoľnené miesto sudcu Ústavného súdu (ÚS), SaS podá trestné oznámenie pre marenie úlohy verejným činiteľom. Vyhlásila to poslankyňa za SaS Mária Kolíková s tým, že Pellegrinimu zo zákona vyplýva povinnosť vyhlásiť voľbu bezodkladne.

"Je dôležitou úlohou predsedu parlamentu urobiť kroky na to, aby bol ÚS plne obsadený," podčiarkla Kolíková. Dodala, že ÚS plní dôležitú úlohu pri ochrane právneho štátu v našej spoločnosti. Okrem toho, že si Pellegrini podľa nej neplní túto svoju úlohu, negatívne vníma aj jeho výroky o potrebe zvýšiť počet ÚS. "Toto je zjavný paradox, zjavne si tým protirečí. Veci sa nedejú len tak náhodne a určite je tu iný záujem zo strany Petra Pellegriniho a Roberta Fica," povedala Kolíková. Obáva sa snahy vládnej koalície politicky obsadiť aj túto inštitúciu.

archívne video

Reakcia SaS na rušenie špeciálnej prokuratúry (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"SaS každým svojím krokom potvrdzuje, že nie náhodou prišiel Igor Matovič do politiky práve na jej kandidačnej listine, a na tento typ opozičnej politiky strana Hlas-SD nevidí dôvod reagovať," uviedla v reakcii hovorkyňa predsedu parlamentu Patrícia Medveď Macíková.

Viac o téme: SaSNRSRÚstavný súdPeter PellegriniMária Kolíková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu