Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

MIMORIADNE Exprezident policajného zboru Štefan Hamran zvažuje kandidatúru na prezidenta!

Štefan Hamran zvažuje kandidatúru na prezidenta.
Štefan Hamran zvažuje kandidatúru na prezidenta. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Ešte máme asi polroka do prezidentských volieb, no už teraz sa vynorilo niekoľko ľudí, ktorí buď ohlásili, alebo ešte sa len chystajú ohlásiť prezidentskú kandidatúru. Vo veľkom sa skloňuje predseda NR SR Peter Pellegrini a otvorene kandiduje už aj exminister Ivan Korčok, no v hre je šokujúco nové meno. Exprezident policajného zboru Štefan Hamran zvažuje kandidatúru!

archívne video

Policajný prezident informoval o streľbe v Dúbravke (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

S informáciou prišiel Denník N. Hamran v rozhovore pre denník tvrdí, že ho k tomu vedú témy, ktoré podľa neho budú v prezidentských voľbách určujúce a ktoré až tak nesedia Ivanovi Korčokovi. Je tak možné, že hlasy pravicového a stredového spektra sa v prípade Hamranovej kandidatúry môžu rozdeliť. Hamran mal na mysli hlavne témy korupcie, polície a prokuratúry. Voľby sú pritom na jar 2024, čo je už o chvíľu.

Domény na internete ho prezradili, rozhodnúť by sa chcel do konca týždňa

Hamranove úvahy prezradili internetové domény, ktoré sa začali skloňovať. Sám si už totiž registroval webový odkaz prezidenthamran.sk. Sám však tvrdí, že sa ešte definitívne nerozhodol a toto sú zatiaľ len predčasné kroky. Do konca týždňa by sa však rozhodnúť mal. Registrované má aj ďalšie domény ako hamran24.sk či stefanhamran24.sk.

Hamran sa chce rozhodnúť aj podľa toho, či sa mu podarí včas vyskladať tím, zohnať peniaze na prezidentskú kampaň či včas splniť zákonnú povinnosť - vyzbierať 15-tisíc podpisov od občanov pod návrh na kandidatúru. Alternatívne a hypoteticky by mohol Hamran zbierať podpisy aj od 15 poslancov NR SR, podobne, ako to kedysi urobil známy youtuber Martin Daňo. To je však menej pravdepodobné, keďže Hamran sa bude zrejme chcieť prezentovať ako nepolitický kandidát.

Viac o téme: Prezidentské voľbyKandidatúraPolicajný prezidentŠtefan HamranPolitika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu