Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Dojímavá rozlúčka známej stránky: Policajné výstrahy pred hoaxami sa končia, ďakovná reakcia ľudí

Stránka Hoaxy a podvody - Polícia SR sa rozlúčila s fanúšikmi. Zobraziť galériu (3)
Stránka Hoaxy a podvody - Polícia SR sa rozlúčila s fanúšikmi. (Zdroj: Facebook/Hoaxy a podvody - Polícia SR, TASR/Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Roky ju niekoľko desiatok tisíc ľudí využívalo ako aktívny zdroj na výstrahu pred hoaxami či podvodmi, no teraz prichádza jej už skôr avizovaný koniec. Reč je o policajnej stránke Hoaxy a podvody - Polícia SR, ktorej názory vedenia sa nestretli s pochopením súčasného vedenia ministerstva vnútra, a tak sa dalo očakávať, že stránke klepnú po prstoch.

archívne video

Polícia rieši prípad vodiča, ktorý počas šoférovania čítal knihu opretú o volant (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

Stránka koncom nedele pridala zrejme posledný status pod súčasným vedením, ktorý znie: "Nikdy nedovoľte, aby sa na vás hoaxy lepili. Ďakujeme za to, že ste podporovali našu kampaň," píše sa v príspevku, ktorý javí jasné známky konca.

Dojímavá rozlúčka známej stránky:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Hoaxy a podvody - Polícia SR)

Pod príspevkom sa okamžite objavilo množstvo ľudí, ktorí ďakujú administrátorom za to, že počas posledných rokov ľudí upozorňovali na podvody a hoaxy na internete. Stránka pritom nemá vôbec malé číslo odoberateľov, pričom ju počas týchto dní sleduje 126-tisíc používateľov sociálnej siete Facebook.

Dojímavá rozlúčka známej stránky:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Hoaxy a podvody - Polícia SR)

Stránka pravdepodobne neskončí, len sa premenuje

Stránky na sociálnych sieťach majú pritom v tomto priestore jasné a nepísané pravidlá, a síce, po ich konci nebýva pravidlom, že by sa nadobro zmazali. Lukratívny počet sledovateľov dáva potenciál na ďalší rast či vývoj aj pod ďalším vedením. Dá sa teda predpokladať, že stránka vôbec nemusí byť násilne ukončená, no môže byť len premenovaná. V minulosti sme už boli svedkami podobných javov aj v prípade účtov politikov či iných osobností. Nateraz však nie je nič potvrdené.  

Viac o téme: RozlúčkaStránkaKoniecHoaxy a podvody - Polícia SR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu