Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Šutaj Eštok pokračuje v ráznych krokoch: Padne za obeť aj populárna stránka? Opozícia protestuje!

Matúš Šutaj Eštok sa vyjadril o stránke Hoaxy a podvody veľmi neslávne.
Matúš Šutaj Eštok sa vyjadril o stránke Hoaxy a podvody veľmi neslávne. (Zdroj: Topky/Ján Zemiar, Vlado Anjel, Facebook/Hoaxy a podvody - Polícia SR)

BRATISLAVA - Viacerí stránku využívali ako seriózny zdroj informácií o možných podvodoch v spoločnosti či na internete. Roky sa na nej prezentovali prípady vážneho charakteru, ktoré slúžili ako symbolický vztýčený prst a výstražný príklad pre ostatných, aby sa vyvarovali tomu či onému konaniu v záujme ochrany vlastných peňazí či osobných údajov. Teraz to však vyzerá tak, že stránka pri novom vedení ministerstva vnútra prejde zásadnou reformou a možno to bude znamenať aj jej koniec. Reč je o policajnej stránke Hoaxy a podvody - Polícia SR, ktorá ma na sociálnej sieti Facebook veľký dosah.

archívne video

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok tvrdí, že pri zemetrasení štát zlyhal (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

Aktivisti pod hlavičkou polície?

Šutaj sa o stránke Hoaxy a podvody - Polícia SR vyjadril pre denník Štandard veľmi skepticky. Podľa jeho názoru sa stránka obsahovo vymkla tomu, čomu mala slúžiť. "Po výmene vedenia polície budeme musieť riešiť aj facebookovú Políciu SR – Hoaxy a podvody. Nie je normálne, aby tu aktivisti pod hlavičkou polície riešili svetonázorové spory, ukazovali prstom na ľudí, kto je a kto nie je konšpirátor a aby sa zastrašovali občania s iným názorom," povedal pre denník nový minister vnútra za Hlas-SD.

Z opozície sa ozval bývalý minister, chce, vyzýva, aby sa ľudia za stránku postavili

Po týchto slovách sa viacerí, vrátane opozície, začali obávať toho, že stránka by mohla byť zrušená, pričom aj podľa exministra vnútra Romana Mikulca dlhodobo slúžila ako zdroj informácií s veľmi sledovaným obsahom a dosahom na uživateľov sociálnej siete Facebook. Šutaj Eštok si uňho rozhodne nešplhol. "Teraz chce zrušiť niečo, čo ľudia nielen že radi sledujú, ale zároveň v mnohých prípadoch táto stránka zamedzila obrovským škodám," posťažoval sa Mikulec.

 

MINISTER VNÚTRA ŠUTAJ EŠTOK CHCE ZRUŠIŤ INFORMAČNÚ STRÁNKU Hoaxy a podvody - Polícia SR, KTORÁ JE DLHODOBO...

Posted by Roman Mikulec on Monday, November 6, 2023

Ľudí zároveň vyzval, aby sa za stránku postavili a "zastavili tak cenzúru".

Viac o téme: Roman MikulecMatúš Šutaj EštokHoaxy a podvody - Polícia SR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu