Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Prvá otvorená spoveď Sakovej o sne svojho šéfa stať sa prezidentom: Objavili sa aj záhadné weby, je to hotová vec?

Pellegriniho tím sa zrejme vo veľkom venuje možnej prezidentskej kandidatúre. Zobraziť galériu (4)
Pellegriniho tím sa zrejme vo veľkom venuje možnej prezidentskej kandidatúre. (Zdroj: Topky/Ramon Leško, Vlado Anjel, pellegrini2024.sk, pelle2024.sk)

BRATISLAVA - Čas prezidentských volieb sa blíži a teraz je obdobie, kedy by mali potenciálni kandidáti odhaliť svoje zámery či pristúpiť ku začiatku kampane. Tá sa dá robiť rôznymi spôsobmi, no jedným z nich je aj založenie príslušnej webovej stránky. Práve táto téma je veľmi horúca pri aktuálnom predsedovi parlamentu, ktorý sa čoraz častejšie v kuloároch spomína ako konkurent Ivana Korčoka v politickej súťaži o kreslo prezidenta. Sám Pellegrini však ešte ani nevyvrátil, no ani nepotvrdil, že by chcel kandidovať.

archívne video

Denisa Saková o tom, či bude Peter Pellegrini kandidovať za prezidenta (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Dve domény, ktoré pútajú pozornosť

To, že Pellegriniho tím skutočne môže niečo pripravovať, naznačuje existencia viacerých domén. Vyplávali na povrch hneď dve. Tá prvá - pellegrini2024.sk - sa už v kybernetickom priestore objavila skôr, no časom zmenila svoj status na predajný. Doménu si teda môže niekto kúpiť a premenovať ju. Nateraz nie je isté, či by táto doména opäť nemohla skončiť v rukách tímu Petra Pellegriniho, no je to skôr predmetom úvah.

Prvá otvorená spoveď Sakovej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: pellegrini2024.sk)

Druhou je doména pelle2024.sk. Na jej existenciu zas upozornil Denník N. Tá je v čase písania tohto článku stále nedostupná ako web, no to automaticky neznamená, že nie je zaregistrovaná a že nebude použitá v kampani.

 

Prvá otvorená spoveď Sakovej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: pelle2024.sk)

Prezidentské voľby ako možná cesta

V prezidentskej kampani to býva tak, že keď už sa tím odhodlá pristúpiť k založeniu a registrovaniu domén či webových stránok, berie sa to ako jedna z možností, akou sa bude cesta daného politika uberať. Pellegrini však kandidatúru ešte neohlásil, no priznal, že o nej uvažuje.

Ministerka naznačila, čo by bolo so stranou, ak by bol Pellegrini prezidentom

Ministerka hospodárstva a podpredsedníčka Hlasu-SD Denisa Saková ešte nevie o tom, či bude jej stranícky šéf a predseda parlamentu Peter Pellegrini kandidovať na prezidenta v budúcoročných voľbách. Nechcela komentovať, či by mal kandidovať, je to podľa nej na jeho rozhodnutí. V akomkoľvek rozhodnutí ho bude podporovať. "Všetko je na rozhodnutí predsedu. V akomkoľvek rozhodnutí ho budem osobne podporovať," povedala Saková novinárom pred pondelkovým rokovaním vlády.

Deklaruje, že Hlas-SD by prežil aj bez Pellegriniho, ak by sa stal prezidentom. Saková sa s ním nerozprávala o budúcnosti strany. "Sú to hypotetické otázky. Najprv uvidíme, ako sa rozhodne, potom sa budeme rozprávať o ďalších následných súvislostiach," skonštatovala.

Denisa Saková
Zobraziť galériu (4)
Denisa Saková  (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Pellegrini nevylúčil, že by sa v roku 2024 mohol uchádzať o post prezidenta SR. Zámer kandidovať už ohlásili bývalí diplomati Ján Kubiš a Ivan Korčok a zakladateľka Iniciatívy za vymazaných rodičov Beáta Janočková.

Viac o téme: Prezidentské voľbyDoményKandidatúra na prezidentaStránkyWebyPeter PellegriniDenisa SakováHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu