Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Neznámy páchateľ zneužil v Kežmarku dôverčivosť 79-ročnej ženy: Správal sa veľmi milo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KEŽMAROK - Polícia v Kežmarku vedie v súvislosti s okradnutím 79-ročnej ženy trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže a pátra po páchateľovi. Informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Neznámy muž podľa jej slov v stredu (15. 11.) popoludní na Hviezdoslavovej ulici v Kežmarku oslovil 79-ročnú ženu, ktorá si vyberala peniaze z bankomatu. "Prihovoril sa jej pod zámienkou, že jej má odovzdať pozdrav od jeho mamy. Pani síce muža nepoznala, no keďže sa správal veľmi milo, začala s ním komunikovať, a dokonca súhlasila, aby ju sprevádzal. Muž ju odprevadil do predajne, kam pani potrebovala ísť, a potom šli spolu k autobusovej zastávke. Muž bol natoľko galantný, že jej utrel lavičku, na ktorú si staršia pani chcela sadnúť. Muž zrazu schytil kabelku a začal s ňou utekať preč," uviedla Ligdayová s tým, že v kabelke bola peňaženka, osobné doklady, bankomatová karta i hotovosť približne 50 eur. 

archívne video

Falošná doktorka vylákala od 82-ročnej seniorky 15-tisíc eur (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Polícia vedie trestné stíhanie

Polícia vedie trestné stíhanie a pátra po páchateľovi. "Zákon v tomto prípade stanovuje pre páchateľa trestnú sadzbu odňatia slobody na tri až desať rokov. Ide o protiprávne konanie spáchané na chránenej osobe," dodala Ligdayová.

Viac o téme: PátraniePáchateľSeniorkaPolíciaDôverčivosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu