Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Smrtiaci útok psov: Mladá žena bola na mieste mŕtva, TOTO boli jej posledné zúfalé slová

(Zdroj: Getty Images)

MADRID - V španielskej provincii Zamora zaútočili psy počas prechádzky na mladú zdravotnú sestru. „Mami, psy idú,“ zneli jej posledné slová v mobile.

K tragickej udalosti došlo v pondelok v španielskej provincii Zamora. 27-ročnú zdravotnú sestru Aranchu C. napadlo a smrteľne zranilo niekoľko psov na prechádzke pri dedine Roales del Pan.

archívne video

Západné Tatry: Útok medveďa na kameramana (Zdroj: Facebook/Marek Belák ǂ politik)

Počas útoku telefonovala so svojou matkou a kričala o pomoc. Matka počula jej posledné slová: „Mami, mami, psy idú.“ Potom sa spojenie stratilo. Okamžite zalarmovala záchranný tím, ale kým dorazili, bolo už pre jej dcéru neskoro. Starosta obce Roales del Pan, David Garcia Montes, sa k incidentu vyjadril na tlačovej konferencii: „So psami takej veľkosti nemala šancu uniknúť,“ povedal. Obec vyhlásila trojdňový smútok.

Pastierske psy sú známe svojimi útokmi v provincii Zamora

Španielska polícia teraz začala vyšetrovanie tohto prípadu. Podľa El Pais patria psy pastierovi. Podľa miestnych už bolo celkom sedem psov povestných svojou agresivitou a útokmi na iné domáce zvieratá, ako aj okoloidúcich a športovcov. Svorku tvorili dogy a nemecké ovčiaky, z ktorých štyria boli riadne zaregistrovaní, pričom identita zvyšných troch sa stále zisťuje.

Ako ďalej uvádza El Pais, majiteľ psov doteraz na súde odmietol vypovedať. Noc po útoku strávil pod policajným dohľadom vo svojom dome v La Hiniesta. Sedem psov zapojených do útoku je v súčasnosti v opatere veterinárnych lekárov, kým úrady rozhodnú, čo s nimi urobia.

Viac o téme: PsySmrťútok Španielsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu