Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

MIMORIADNE Vláda schválila programové vyhlásenie: Ukázala svoje priority

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky)

BRATISLAVA – Dlho očakávaný dokument konečne uzrel svetlo sveta. Vláda na dnešnom zasadnutí schválila svoje programové vyhlásenie. Konečne si tak čierne na bielom môžeme prečítať, aké sú jej ciele a priority. Programové vyhlásenie vlády ešte musí byť predložené na rokovanie Národnej rady SR a vláda musí parlament požiadať o dôveru.

„Lepšie, pokojnejšie a bezpečnejšie žiť“. takto nazvala vláda svoje programové vyhlásenie. Podľa Ústavy je povinná do tridsiatich dní po svojom vymenovaní predstúpiť pred Národnú radu Slovenskej republiky, predložiť jej svoj program a požiadať ju o vyslovenie dôvery.

MIMORIADNE Vláda schválila programové
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Nová vláda vo svojom PPV uviedla,  že uprednostňuje silný sociálny a právny štát založený na princípoch trhového, dobre fungujúceho a v potrebnej miere regulovaného trhového hospodárstva a deklaruje, že obnoví partnerský dialóg na všetkých úrovniach a k oprávneným požiadavkám partnerov bude pristupovať s rešpektom.

Zároveň chce podniknúť potrebné kroky na to, aby sa zo Slovenska stal moderný a efektívny štát, ktorý bude klásť dôraz na sociálne istoty, dobré konkurenčné podnikateľské prostredie, zvyšovanie kvality vzdelávania a zdravotnej starostlivosti a posilňovanie dôvery verejnosti v spravodlivosť a právny štát. "Dôležité vnútroštátne sociálno-ekonomické ciele však neumožnia novej vláde Slovenskej republiky ďalej zvyšovať výdavky na obranu," poukázal vládny kabinet.

Lídri strán Smer-SD, Hlas-SD a SNS podpísali v pondelok koaličnú dohodu.
Zobraziť galériu (3)
Lídri strán Smer-SD, Hlas-SD a SNS podpísali v pondelok koaličnú dohodu.  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Zastaví podľa vlastných slov zneužívanie bezpečnostných zložiek na politické ciele a upokojí polarizovanú spoločnosť. Vláda chce venovať pozornosť národnému sebavedomiu, posilňovaniu suverenity, štátnosti a zdravého vlastenectva, úctu k štátnym symbolom, národným a kultúrnym tradíciám.

"Vláda SR bude pokračovať v podpore takých riešení konfliktu na Ukrajine, ktoré budú založené na princípoch medzinárodného práva, vrátane nezávislosti, zvrchovanosti a územnej celistvosti Ukrajiny v rámci jej medzinárodne uznaných hraníc a jej prirodzeného práva na sebaobranu," tvrdí v PVV.

 

Viac o téme: VládaPVVProgramové vyhlásenie vlády
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu